28. listopadu 2022 • 12:59

SESTŘIH: Kamerun – Srbsko 3:3. Divný konec brankáře a divoká přestřelka

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ani jeden z týmů v prvním zápase neskóroval, v tom vzájemném měření se ale oba pořádně rozstřílely. Fotbalisté Srbska sice dvěma brankami v nastavení prvního poločasu otočili skóre zápasu s Kamerunem, Afričané ale po pauze také dali dva góly během tří minut a vyrovnali. Do zápasu nenastoupil brankář Kamerunu André Onana, který se údajně pohádal s trenérem na tréninku a už měl dějiště MS opustit.



Gólovou přestřelku odstartoval v 29. minutě kamerunský stoper Jean-Charles Castelletto, v nastaveném čase prvního poločasu ale zařídili obrat Strahinja Pavlovič a Sergej Milinkovič-Savič. Náskok ještě navýšil v 53. minutě Aleksandar Mitrovič, v 63. a 66. minutě však vyrovnali Vincent Aboubakar a Eric Choupo-Moting.

Kamerun bodoval na MS po osmi porážkách a odvrátil hrozbu vyrovnání negativního rekordu Mexika z let 1930 až 1958. Po úvodní prohře 0:1 se Švýcarskem má africký celek na kontě bod stejně jako Srbsko, které podlehlo 0:2 Brazílii.

Kamerun - Srbsko: Dloubák na Poborského a dvě Milenkovičovy hrubky, 3:3!
Video se připravuje ...

Kamerunský kouč Song před utkáním vyřadil z kádru brankářskou jedničku Onanu, s kterým se podle médií nepohodl, a k šestému reprezentačnímu zápasu tak nastoupil Epassy. Devětadvacetiletý gólman se blýskl hned v 10. minutě, kdy konečky prstů vytěsnil na tyč Mitrovičův obstřel z úhlu. Historicky nejlepší střelec srbské reprezentace měl ještě větší šanci o chvíli později, sám na malém vápně ale v ideální pozici minul.

Africký celek potrestal neproměněné šance soupeře v 29. minutě. Kundeho centr z rohového kopu propadl až na zadní tyč na Castelletta a stoper Nantes si připsal premiérovou trefu v národním týmu.

Srbové dokázali z tlaku vytěžit ještě do poločasové přestávky obrat. V první minutě nastavení zužitkoval Tadičův centr z přímého kopu hlavou Pavlovič a o dvě minuty později na přední tyči nedosáhl Epassy na střelu Milinkoviče-Saviče. Poprvé v historii MS skóroval jeden tým dvakrát během nastaveného času úvodního dějství.

Kamerun - Srbsko: Srbský obrat během dvou minut! Pavlovič a Milinkovič-Savič úřadovali
Video se připravuje ...

Mitrovič se přece jen dočkal krátce po změně stran, když zakončil do prázdné branky pohlednou kombinaci čtyř srbských hráčů. Útočník Fulhamu dal 51. reprezentační gól a jako první Srb se prosadil na MS podruhé. Krásnou akcí se ale v 63. minutě blýskl i na druhé straně střídající Aboubakar jenž vyřešil rychlý brejk lobem přes gólmana Vanju Milinkoviče-Saviče. Nejlepší kamerunský střelec navíc vzápětí vyzval ke skórování Choupa-Motinga a bylo opět vyrovnáno.

Bláznivý zápas už další branku nenabídl, vysokým skóre ale navázal na dosud jediný vzájemný duel obou týmů. V přípravném utkání v roce 2010 zvítězili Srbové 4:3.

Góly

Domácí: 29. Castelletto, 63. Aboubakar, 66. Choupo-Moting

Hosté: 45+1. Pavlović, 45+3. S. Milinković-Savić, 53. A. Mitrović

Sestavy

Domácí: Epassy – Fai, Castelletto, N'Koulou, Tolo – Anguissa (81. Gouet), Kunde (68. Bassogog), Hongla (55. Aboubakar) – Mbeumo (81. NKoudou), Choupo-Moting (C), Toko Ekambi (68. Ondoua).

Hosté: V. Milinković-Savić – Milenković, Veljković (79. Babić), Pavlović (56. S. Mitrović) – Živković (79. Radonjić), Lukić, Maksimović, Kostić (90+2. Djuričić) – Tadić (C), A. Mitrović, S. Milinković-Savić (79. Grujić).

Náhradníci

Domácí: Ngapandouetnbu, Ebosse, Mbaizo, Wooh, Gouet, Mbekeli, Ntcham, Ondoua, Bassogog, Aboubakar, Marou, Ngamaleu, NKoudou, Nsamé

Hosté: Dmitrović, Rajković, Eraković, Mitrović, Babić, Mladenović, Gudelj, Račić, Djuričić, Lazović, Ilić, Grujić, Radonjić, Jović, Vlahović

Karty

Domácí: N'Koulou, Bassogog

Hosté: Jović, Milenković

Rozhodčí

Abdulla – al-Hammádí, al-Mahrí (UAE)

Stadion

Istád al-Džanúb, al-Wakra

Skupina G

Z V R P Skóre B
1. Brazílie 3 2 0 1 3:1 6
2. Švýcarsko 3 2 0 1 4:3 6
3. Kamerun 3 1 1 1 4:4 4
4. Srbsko 3 0 1 2 5:8 1

Vstoupit do diskuse
2

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud