Jonáš Bartoš
7. srpna 2012 • 11:00

Žádní nováčci, jen dva útočníci. Bílek oznámil nominaci na Ukrajinu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO | Reprezentační trenér Michal Bílek zveřejnil nominaci na přátelské utkání s Ukrajinou (15. 8.). Do týmu nevzal žádného nováčka, ve výběru chybí Milan Baroš, který ukončil reprezentační kariéru, a zraněný Tomáš Rosický. V nominaci jsou jen dva klasičtí útočníci – David Lafata a Tomáš Pekhart.



Do ukrajinského Lvovu odcestuje devatenáct hráčů, Bílek vzal tři brankáře. "Nechceme riskovat, aby se na předzápasové rozcvičce něco stalo a my šli do utkání s jedním gólmanem," vysvětlil reprezentační trenér.

Národní tým vstoupí do nového kvalifikačního cyklu v pozměněném složení realizačního týmu. Místo Františka Komňackého přijde zkušený Josef Pešice, kterého doplní někdejší reprezentant Tomáš Galásek.

"Za dva a půl roku práce musíme panu Komňackému poděkovat. Chceme jít cestou, aby asistenti netrénovali žádný ligový tým. Tento model se nám osvědčil na mistrovství Evropy, kde Komňackého doplnil Jakub Dovalil. Opět jsme zvolili variantu se zkušenějším trenérem a jedním začínajícím," doplnil reprezentační manažer Vladimír Šmicer.

Český tým nejvíc trápí situace v útoku. Reprezentační kapitolu uzavřel Milan Baroš, zranění si obnovil Tomáš Necid, mimo hru je na celý podzim také talentovaný Jan Chramosta. Bílkovi "zbyla" jen dvojice Pekhart, Lafata, kterou může doplnit Jan Rezek.

„V úvodu minulé kvalifikace dostali přednost jiní, ale ani jeden z nich nyní v národním týmu není. Buď kvůli zdravotním problémům, nebo poklesu formy. Problémy v útočné formaci trošku jsou, ale nastoupit vepředu může Jan Rezek. Je to univerzální hráč,“ uvedl k nominaci Bílek.

"Pokud se ale někdo z dalších útočníků bude prosazovat, šanci dostane. Všichni mají nyní obrovskou příležitost, budeme je sledovat," doplnil.

Chybět bude také kapitán Tomáš Rosický, kterého stále trápí zánět achillovy šlachy. "Mluvil jsem s ním minulý týden. Jeho zdravotní stav dobrý není, určitě nebude k dispozici ani pro kvalifikační zápas v Dánsku," zalitoval Bílek.

Zbylá jména v českém kádru překvapivá nejsou. Tým odcestuje v osvědčeném složení, které na EURO vybojovalo čtvrtfinále.

"Chtěl jsem nominovat Krejčího a Chramostu. Už v minulosti se nám osvědčilo, že dostali šanci noví hráči. Bohužel přišlo zranění," uvedl reprezentační kouč k možným nováčkům.

Přátelské utkání s Ukrajinou je na programu 15. srpna od 20 hodin ve Lvově. Českému týmu slouží jako generálka na úvodní kvalifikační duel o postup na mistrovství světa proti Dánsku (8. září).

Nominace ČR na zápas s Ukrajinou:
brankáři – Čech, Drobný, Laštůvka,
obránci – Gebre Selassie, Kadlec, Limberský, Rajtoral, Sivok, Suchý,
záložníci – Petržela, Hübschman, Pilař, Jiráček, Plašil, Darida, Kolář, Rezek,
útočníci – Lafata, Pekhart.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud