2. listopadu 2012 • 15:24

Inspirace pro Bílka: "Klokaní" výročí včetně zázraku v Miláně

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci druholigového klubu Bohemians 1905 si připomínají jeden z nejslavnějších týdnů své historie. Hráči vršovického klubu přesně před třiceti lety během jedenácti dnů vyřadili jeden z nejlepších evropských týmů AS Saint Étienne, vyhráli klíčový ligový boj na Dukle a tvořili základ reprezentace při slavné remíze na San Siru. Výročí si fanoušci připomínají na speciálních stránkách.



Nuda na Spartě s Bulharskem? Vždycky to tak v pojetí fotbalového národního týmu nebývalo. A titulky v tehdejších vydáních deníků tomu odpovídaly: Remízu jsme neubránili, ale uhráli! Nedošli jsme k ní destruktivní hrou, ale aktivitou! Strhující bitva!

Takhle referovala média před třiceti lety o zápase československého týmu v Miláně na San Siru, kde tehdejší reprezentace remizovala se světovými šampiony z Itálie 2:2.

Tento a další dva památné zápasy si připomínají fanoušci Bohemians 1905 na stránkách www.cestazatitulem.cz, které zájemce on-line po třiceti letech provázejí mistrovskou sezonou vršovického klubu.

V Miláně nastoupilo za reprezentaci v základní sestavě sedm klokanů, kteří se postarali i o oba góly – vstřelili je Jiří Sloup a Pavel Chaloupka.

„S Italy jsme se i dost pokopali. Oni byli ostřejší. My jsme byli šťastní, že jsme tam uhráli bod. Byli mistři světa,“ vzpomíná tehdejší záložník Jiří Sloup.

Bohemians v první polovině listopadu také díky domácímu vítězství 4:0 vyřadili francouzský tým AS Saint Étienne a vyhráli 4:3 na hřišti mistrovské Dukly.

Fanouškovský projekt Cesta za titulem si při zpravodajství z dobových archiválií všimne také soudobé významné politické události – úmrtí sovětského vůdce Leonida Brežněva. Součástí servisu bude také aktuální rozhovor s tehdejším skvělým záložníkem Jiřím Sloupem, jenž patřil k hlavním hrdinům těch dní a v původním interview zavzpomíná také na to, jak v zápase proti Ajaxu Amsterdam roztrhl čelo začínajícímu Marku van Bastenovi.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud