15. listopadu 2014 • 17:30

Srbové jsou bez trenéra. Po čtyřech měsících končí Advocaat

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zkušený nizozemský trenér Dick Advocaat už po čtyřech měsících opouští lavičku srbských fotbalistů. Rezignaci oznámil necelý den po domácí prohře s Dánskem 1:3 v rámci kvalifikace na evropský šampionát 2016.



"Bylo to krátké, ale zajímavé dobrodružství," řekl sedmašedesátiletý Advocaat nizozemské televizi. Odchod naznačil hned po pátečním zápase v Bělehradu, který Srbové museli odehrát před prázdnými tribunami. Pykali za nedohraný duel s balkánským rivalem Albánií.

Pod vedením Advocaata, jenž koučoval i pět jiných reprezentačních výběrů, měli Srbové na kontě ze tří kvalifikačních zápasů jediný bod. Nedohraný duel s Albánií byl sice zkontumován v jejich prospěch, ale tři body nezískali.

"Právě ty události z domácího zápasu s Albánií znamenaly obrat," uvedl. "Když jsem v červenci tady začínal, myslel jsem si, že máme dobrou šanci kvalifikovat se na Euro. Ale teď musím být upřímný sám k sobě i k lidem ze srbského svazu. Všudypřítomný tlak byl příliš velký na to, aby ho tým unesl. V tak těžké situaci jsem za celou kariéru nikdy nebyl," přiznal.

Z domácího utkání s Dány přesto očekával tři body. "Dánové ale byli jasně lepší," dodal kouč, jenž v kariéře vedle také krajany Nizozemce, pak Jižní Koreu, Spojené arabské emiráty, Belgii či Rusko. Na klubové úrovni trénoval PSV Eindhoven, Mönchengladbach, Petrohrad, Glasgow Rangers nebo Alkmaar.

Srbsko má na úterý naplánován přípravný zápas v Řecku. Podle místních médií by měl provizorně tým vést kouč jednadvacítky Radovan Čurčič.

Advocaat je po pátečním bloku kvalifikace už třetím koučem, jenž přišel o místo. U Řeků dnes skončil Ital Claudio Ranieri a na lavičce Gruzie Temuri Kecbaja.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud