22. března 2018 • 10:18

Největší česká hvězda v Číně? Jasně Barák! Vítal ho i fanoušek s dresem

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NANNINGU | Čínští fanoušci čekali brzy ráno u hotelu v Nanningu na příjezd české reprezentace, stejně tak je doprovázeli při jejich procházce městem v poledne. Křičeli jejich jména a žádali autogramy, fotbalisté jim do jednoho vyhověli. Největší ohlas vzbudili Antonín Barák a Tomáš Vaclík, kteří se podepisovali asi nejdéle.



Že Číňané v hojném počtu hlasitě vítali na letišti v Nanningu uruguayského útočníka Luise Suáreze , hvězdu nejvyššího kalibru, to asi nepřekvapí. Že si ale brzy ráno kolem šesté hodiny přivstanou a počkají i na příjezd českého týmu, už možná ano.

„Bylo to příjemné překvapení takhle po příletu a před spaním,“ řekl kapitán týmu Marek Suchý . „Ale Mára je na tohle zvyklej,“ prohodil s úsměvem trenér Karel Jarolím .

Kdo byl největší hvězdou u čínských fanoušků? „Suverénně Antonín Barák,“ uvedl mluvčí reprezentace Pavel Pillár. Na Baráka v poledne dokonce čekal příznivec s jeho dresem Udine, na který se mu šikovný záložník podepsal, a společně si udělali také „selfíčko“.

„Securiťák to chtěl ukončit, ale volal na mě jménem. Poznal, že jsem to já, a vytáhl dres. Potěšilo mě to, nečekal jsem, že v Číně potkám svého fanouška,“ usmíval se Barák.

Podle čínských novinářů to není náhoda, protože italská liga je zde hodně sledovaná. „Dost oblíbený je tady i Jakub Jankto. Já osobně mám rád Matěje Vydru, velká škoda, že nepřijeli kvůli zranění,“ řekl jeden ze žurnalistů.

Baráka překvapil Číňan s dresem Udine: Svoje jméno bych tu nečekal
Video se připravuje ...

Po příletu se hráči ihned rozprchli do svých hotelových pokojů, aby se před polední procházkou a odpoledním tréninkem alespoň pár hodin prospali. I únava může sehrát velkou roli při skládání sestavy na Uruguay.

„Uvidíme, v jakém stavu kluci budou. Otázka je, co s nimi udělá časový posun a teplotní rozdíl. Podle toho budeme reagovat,“ podotkl trenér Jarolím. „Protože, jestli budu unavený já, to nehraje takovou roli. I když člověk musí být svěží, aby mu to trošku pálilo. Každopádně věřím, že hráči budou do zápasu v pořádku. Ještě je čeká jedna noc a odpočinek po zítřejším obědě.“

Podle Suchého byl 12hodiný let snesitelný díky komfortu na palubě letadla. „Cesta byla v pohodě. Mohli jsme si lehnout a vyspat se. Časový posun je horší, na ten se člověk těžko připravuje, to komplikace být může, ale popereme se s tím,“ dodal kapitán českého výběru, jenž podobné zkušenosti nasbíral již během angažmá v Rusku.

Jak tráví reprezentace volný čas v Číně? Kadeřábek a spol. hrají v hotelu minigolf
Video se připravuje ...

Na Antonína Baráka čekal jeho čínský fanoušek i s dresem
Na Antonína Baráka čekal jeho čínský fanoušek i s dresem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud