13. listopadu 2018 • 14:35

Rooneyho kritizují za rozlučku: reprezentační zápas není jeho show!

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pocta legendě, nebo zbytečná jednorázovka? Oba názory vyvolává přátelský zápas anglické reprezentace proti Spojeným státům americkým, ve kterém dres Albionu naposledy oblékne rekordman Wayne Rooney. Zatímco současná skvadra s radostí vítá zpět nejlepšího střelce v dějinách národního týmu, legendy kroutí hlavou.



Přátelské utkání hrané 15. listopadu ve Wembley má vybrat peníze pro Rooneyho nadaci. I tak ale vyvolává kontroverze. 33letý útočník, který nastupuje za D.C. United v americké MLS má přijít na hřiště ve druhém poločase, navzdory původním zprávám nepřevezme kapitánskou pásku.

"Je to zápas anglického národního týmu, ne show Waynea Rooneyho!" argumentuje bývalý záložník Paul Ince, který také měl tu čest být kapitánem Albionu. "Jistě, pozvěte ho na zápas, udělejte mu ceremonii, při které se rozloučí, potřese si pravicí s hráči, ale pak si sedne do ochozů jako my ostatní," říká 51letá legenda Manchesteru United.

Autor 53 reprezentačních gólů ale na své rozlučce nevidí nic špatného, a moc se na ni těší. "Je pro mě ohromnou ctí, že mi fotbalová asociace takový zápas povolila. Bude důležitý, protože se na něm vyberou peníze pro dětské charity. Možnost zahrát si se starými známými, navíc pod Garethem Southgatem, bude skvělé. To, že naposledy před fanoušky obléknu reprezentační dres bude můj výraz díků za podporu, které se mi od nich dostalo," prohlásil Rooney.

Současný reprezentační výběr se také nemůže dočkat, až se s ním ve Wembley naposledy potká. "Pro Wazzu (Rooneyho přezdívka) i celý národ je to dobře. Je to fajn nápad. On je nejlepší střelec v historii, od šéfů fotbalové asociace je skvělé, že mu to dovolili," těší se brankář Jordan Pickford, který se s Rooneym krátce potkal v Evertonu.

33letý forvard poprvé oblékl dres národního týmu už v osmnácti letech, mezi lety 2003 a 2016 nasbíral 119 zápasů a 53 branek. Dosud naposledy reprezentoval Anglii 11. listopadu 2016, k výhře 3:0 nad Skotskem dopomohl jednou asistencí.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud