15. listopadu 2018 • 10:57

Polský tisk: MS dopadlo katastrofálně, ale Češi nejsou velký formát

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Polští fotbalisté chtějí v dnešním přípravném zápase s českou reprezentací přerušit sérii bez výhry. Vítězství by znamenalo hlavně psychickou vzpruhu pro nového trenéra národního týmu Jerzyho Brzenczka, píšou polská média. K českému týmu výrazný respekt nechovají.



"Tak dlouho čekal nový reprezentační kouč na první vítězství naposledy před osmnácti lety," napsal server Onet.pl. Tehdy trenér Jerzy Engel nevyhrál v úvodních šesti zápasech na lavičce polského výběru.

Podle internetového portálu Przeglond Sportowy Brzenczek ví, že čas na experimenty skončil a i když jde jen o přátelské utkání, nebude riskovat a vsadí především na kapitána Roberta Lewandowského. Brzenczek nastoupil do funkce v létě po Adamu Nawalkovi po mistrovství světa.

"Šampionát, který dopadl pro Poláky katastrofálně, rozložil atmosféru v týmu a někteří hráči měli po začátku nové sezóny problémy s výkony ve svých klubech," uvedla na svém webu televize TVN24.

Šéf Polského fotbalového svazu Zbigniew Boniek Brzenczka ujistil, že letošní podzim nebude mít vliv na hodnocení jeho práce. Měl to být čas zkoušek a experimentů, doba pro sestavení mužstva a vytvoření taktiky před blížící se kvalifikací na Euro 2020.

Polští fotbalisté ale ve čtyřech zápasech pod Brzenczkovým vedením ani jednou nevyhráli. "Češi nejsou soupeřem velkého formátu, ale vítězství by bylo pro trenéra velmi cenné z psychologických důvodů," uvádí TVN24 s tím, že tým by se mohl dát dohromady a do jara by trenér s větším klidem mohl doufat, že se zlepší situace hráčů v jejich klubech.

Poláci trénovali na Čechy i s Lewandowským. Grosicki si spletl Podolského s Poborským
Video se připravuje ...

Bořek Dočkal na tréninku české fotbalové reprezentace před zápasem s Polskem
Bořek Dočkal na tréninku české fotbalové reprezentace před zápasem s Polskem

Vydra: Na čem stavět v české reprezentaci? Střední generace spolu hraje dlouho
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud