8. ledna 2019 • 11:30

Sportovní zázrak? Tým válečného Jemenu vedou český a slovenský trenér

Autor: Viliam Buchert, Reflex.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Jemenu na jihu Arabského poloostrova zuří už několik let občanská válka. Zásadně to ovlivnilo i místní sport. Například fotbalová liga se nehraje. Přesto se fotbalová reprezentace Jemenu dostala na Mistrovství Asie, které právě probíhá ve Spojených arabských emirátech. Zajímavé u toho je, že hlavním trenérem Jemenců je Slovák Ján Kocián a jeho asistentem český trenér Miloslav Brožek. Společně s hráči se teď na asijském turnaji pokouší o zázrak.



Fotbal je velmi zvláštním fenoménem také v arabském světě a hraje se i tam, kde by to člověk moc nečekal. Ve válečné Sýrii, v Iráku, v Palestině (všechny tyto týmy jsou také na mistrovství Asie) a také v Jemenu. Válka sice v posledně jmenované zemi neumožňuje organizaci národní ligy, fotbalová reprezentace přesto žije. Je poskládaná z hráčů, kteří hrají v jiných arabských zemích a připravovala se celou dobu v cizině. Finančně jí pomáhají státy Arabského poloostrova.

„Nikdo od nás neočekává zázraky, ale hráči jsou bojovníci a chtějí co nejlépe reprezentovat svoji zemi,“ řekl před několika dny agentuře Reuters český trenér Miloslav Brožek, který předtím působil několik let ve Vlašimi.

Co komplikovalo přípravu Jemenu? Více čtěte na Reflex.cz

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud