28. února 2019 • 16:07

Brazílie nominovala na Čechy: Nechybí Firmino či Alvés, poprvé talent Realu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

V nominaci brazilské reprezentace na březnový přípravný zápas s českými fotbalisty chybí zraněný kapitán Neymar, poprvé však byl povolán talentovaný Vinícius Júnior z Realu Madrid. Po roce se také do národního týmu vrací obránce Daniel Alves z Paris St. Germain.



Trenér Tite, jehož výběr nastoupí 23. března v Portu proti Panamě a o tři dny později se představí v Praze, povolal i hvězdy v čele s brankářem Alissonem z Liverpoolu, jeho spoluhráčem Robertem Firminem, Gabrielem Jesúsem z Manchesteru City nebo Philippem Coutinhem z Barcelony. 

Neymar si koncem ledna zranil nárt pravé nohy, s kterou měl dlouhodobé problémy už před rokem a měl co dělat, aby stihl mistrovství světa. Nyní hvězdu Paris St. Germain, vedle níž v nominaci chybějí například záložník Fernandinho z Manchesteru City a obránce Marcelo z Realu, čeká ještě zhruba měsíční přestávka.

Osmnáctiletý Vinicius Júnior přišel do Madridu loni. Na přestupu se však Real s Flamengem dohodl už v květnu 2017 a zaplatil za něj údajně 46 milionů eur, přestože do té doby mladý útočník za první tým nastoupil dvakrát jen jako náhradník. Za "Bílý balet" dosud odehrál 25 zápasů a dal čtyři góly.

"Prosadit se v Realu je pro něj velmi těžké. Proto mu chci pomoci dál růst a zlepšovat se," citovala agentura Reuters Titeho. "Je důležité, aby zažil atmosféru v kabině a cítil tíhu žlutého dresu," přidal kouč pětinásobných mistrů světa, kteří vyhráli všech šest přípravných zápasů od vyřazení ve čtvrtfinále loňského mistrovství světa.

Nominace Brazílie proti Panamě a Česku:

Brankáři: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras).

Obránci: Dani Alves (PSG), Danilo (Manchester City), Miranda (Inter Milan), Thiago Silva (PSG), Marquinhos (PSG), Éder Militão (Porto), Filipe Luís (Atlético Madrid), Alex Sandro (Juventus).

Záložníci: Casemiro (Real Madrid), Fabinho (Liverpool), Allan (Neapol), Felipe Anderson (West Ham United), Lucas Paquetá (AC Milan), Arthur (Barcelona), Philippe Coutinho (Barcelona).

Útočníci: Everton (Grêmio), Roberto Firmino (Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City), Richarlison (Everton), Vinicius Júnior (Real Madrid). 

 

Brazilský talent Vinícius Júnior slaví první gól na Santiago Bernabéu
Brazilský talent Vinícius Júnior slaví první gól na Santiago Bernabéu

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud