8. března 2019 • 21:41

Brazílie doplnila tým na Čechy. Zraněný talent Realu nahradí mladík Ajaxu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

S brazilskými fotbalisty přijede k přípravnému utkání proti české reprezentaci do Prahy i útočník David Neres z Ajaxu Amsterdam. Dvaadvacetiletý talent obdržel premiérovou pozvánku do národního týmu místo o čtyři roky mladšího Viníciuse Júniora z Realu Madrid, který měl rovněž v reprezentaci debutovat, ale zranil se.



Vinícius vypadl z nominace kvůli zranění pravé nohy, které utrpěl v utkání právě s Ajaxem v osmifinále Ligy mistrů. Amsterodamský tým i díky Neresově brance v Madridu vyhrál 4:1 a vítěze předchozích tří ročníků soutěže senzačně vyřadil.

Neres, který přišel do Ajaxu předloni za 12 milionů eur ze Sao Paula, si může odbýt premiéru v brazilském dresu 23. března v Portu proti Panamě. O tři dny později pětinásobní mistři světa nastoupí v Edenu k zápasu s českými fotbalisty.

Nominace Brazílie proti Panamě a Česku:

Brankáři: Alisson (Liverpool), Ederson (Manchester City), Weverton (Palmeiras).

Obránci: Dani Alves (PSG), Danilo (Manchester City), Miranda (Inter Milan), Thiago Silva (PSG), Marquinhos (PSG), Éder Militão (Porto), Filipe Luís (Atlético Madrid), Alex Sandro (Juventus).

Záložníci: Casemiro (Real Madrid), Fabinho (Liverpool), Allan (Neapol), Felipe Anderson (West Ham United), Lucas Paquetá (AC Milan), Arthur (Barcelona), Philippe Coutinho (Barcelona).

Útočníci: Everton (Grêmio), Roberto Firmino (Liverpool), Gabriel Jesus (Manchester City), Richarlison (Everton), David Neres (Ajax). 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud