18. března 2019 • 11:12

Šilhavý doplnil nominaci. Šanci dostane Darida, vrací se Frýdek a Škoda

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý doplnil nominaci na nadcházející utkání v Anglii a s Brazílií o tři hráče. Dodatečnou pozvánku dostali záložníci Vladimír Darida s Martinem Frýdkem a útočník Milan Škoda. Národní tým se sejde v poledne v Praze.



Darida z Herthy Berlín kvůli zranění stehna vynechal tři zápasy německé ligy. Minulý týden se ale vrátil do tréninku a o víkendu nastoupil na více než hodinu za juniorku. Osmadvacetiletý střední záložník je nejzkušenějším členem současné reprezentace, za kterou odehrál 53 duelů.

Šestadvacetiletý Frýdek patří k tahounům Sparty, která na jaře vyhrála všech šest ligových zápasů. Defenzivní univerzál nastoupil do všech utkání v základní sestavě a dal jeden gól. Třiatřicetiletý slávista Škoda doplnil v nominaci dosud jediného klasického hrotového útočníka Patrika Schicka. Kapitán červenobílých dal na jaře zatím dva ligové góly a dvakrát se trefil také v Evropské lize proti Genku.

"Vladimír Darida je dlouhodobým lídrem našeho týmu a záleželo jen na tom, jestli stihne vyléčit zranění. Martin Frýdek předvádí dobré výkony ve Spartě, která na jaře zatím všechny zápasy vyhrála. A Milan Škoda je důležitým hráčem Slavie, které se daří nejenom v lize, ale taky v Evropské lize," uvedl v tiskové zprávě Šilhavý.

Jeho svěřenci dnes mají sraz před prvními dvěma zápasy v kalendářním roce. V pátek nastoupí ve Wembley proti favorizované Anglii k úvodnímu utkání kvalifikace mistrovství Evropy a příští úterý doma v Edenu v atraktivním přípravném zápase přivítají Brazílii.

Asistent trenéra reprezentace Chytrý: U Dočkala musíme počkat na přesnou diagnózu
Video se připravuje ...

Králova premiéra: Jsem rád, že jsem dostal tenhle reprezentační sraz prostor
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina A
Články odjinud


Články odjinud