26. března 2019 • 22:37

Česko - Brazílie 1:3. Pavelka namlsal Eden, v závěru ale přišla smršť

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový svátek je minulostí. Česká reprezentace v přípravném utkání podlehla Brazílii 1:3. Češi dokázali jít v prvním poločase do vedení díky trefě Davida Pavelky. Po přestávce ale "kanárci" výsledek otočili. Nejprve po nepřesnosti v české obraně vyrovnal Roberto Firmino. V 83. minutě po rychlém brejku dokonal obrat Gabriel Jesus. A tentýž hráč ještě v 90. minutě upravil na konečných 3:1 pro Brazílii. 



Góly

Domácí: 37. Pavelka

Hosté: 49. Firmino, 83. Jesus, 90. Jesus

Sestavy

Domácí: Pavlenka – Coufal, Suchý, Čelůstka (58. Kúdela), Novák (46. Gebre Selassie) – Souček, Pavelka (69. Král) – Masopust, Darida (K) (55. Frýdek), Zmrhal (84. Jankto) – Schick (52. Vydra)

Hosté: Alisson – Danilo, Thiago Silva, Marquinhos, Alex Sandro – Lucas Paquetá (46. Everton), Casemiro (K) (72. Arthur), Allan – Richarlison (63. Neres), Firmino (87. Fabinho), Coutinho (72. Jesus)

Karty

Hosté: Casemiro, Richarlison

Rozhodčí

Hategan – Sovre, Gheorghe (vš. Rum.)

Stadion

Sinobo Stadium, Praha-Vršovice

Návštěva

19 116 diváků

Slavní Brazilci se představili v Praze podruhé v historii, v roce 1956 hráli s Československem v přípravě bez branek. Celkově "Kanárci" vyhráli 11 z 19 vzájemných duelů. Český tým si připsal v šestém utkání pod koučem Jaroslavem Šilhavým třetí prohru. V dalším zápase změří národní celek 7. června v rámci kvalifikace síly s Bulharskem.

Trenér Šilhavý udělal čtyři změny v sestavě oproti pátečnímu debaklu 0:5 v Anglii. Do zahajovací jedenáctky se nově dostali slávisté Coufal, Masopust a Zmrhal a stoper Suchý. Brazilský trenér Tite po sobotní remíze 1:1 s Panamou postavil prakticky nejsilnější tým včetně ofenzivních hvězd Firmina s Coutinhem. Kvůli zranění ale chyběla největší hvězda Neymar.

Češi se historicky nejúspěšnějšího týmu mistrovství světa nezalekli a v první půli podali mnohem odvážnější výkon než v Anglii. Ve 22. minutě Schick z přímého kopu překvapivě mířil po zemi pod zdí a brankář Liverpoolu Alisson měl hodně práce, aby míč vytáhl.

V 37. minutě se český tým dočkal vedení. Masopust potáhl míč středem, hostující Allan jej tečoval do běhu Pavelkovi a ten střelou zpoza vápna otevřel skóre. Ve 20. reprezentačním utkání se dočkal premiérové trefy.

Po přestávce poslal Šilhavý na trávník Gebre Selassieho místo Nováka a obránce Brém se uvedl nejhůře, jak mohl. V 49. minutě poslal nepřesnou přihrávku zpět na Suchého, před kterého se natlačil Firmino a sám před Pavlenkou srovnal.

Poté kvůli zranění střídali Darida, který zastoupil stejně jako v Anglii zraněného kapitána Dočkala, a Čelůstka. Na trávník se dostal Kúdela, jenž v den 32. narozenin prožil debut za národní tým. Předtím hrál jen v neoficiálním zápase v roce 2008.

V 61. minutě mohl otočit stav Coutinho, ale Pavlenka vyrazil balon na roh. Český gólman si blýskl i v 77. minutě proti Neresovi. Mezitím naskočil k premiéře v reprezentačním A-týmu domácí Král.

Sedm minut před koncem už Brazilci otočili stav. Po Danilově kolmici přihrál Neres střídajícímu Gabrielu Jesusovi a ten doklepl míč do prázdné branky. V 90. minutě pak útočník Manchesteru City po další pěkné kombinaci nadvakrát překonal Pavlenku. Domácí hráče i tak vyprovázel ze hřiště potlesk.

Češi nad Brazílií vedli, po nadějné půli ale Coutinho a spol. zabrali a vyhráli 3:1
Video se připravuje ...

Češi nás v první půli zaskočili, přiznal Thiago Silva. Coutinho si nás motal, líčil Masopust
Video se připravuje ...

Čeští fotbalisté děkují fanouškům po utkání s Brazílií (1:3)
Čeští fotbalisté děkují fanouškům po utkání s Brazílií (1:3)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud