1. března 2010 • 14:59

Bílek: Nebrečíme, že jedeme v horším složení

Autor: pj, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdravotní trable reprezentačního kouče Michala Bílka trápí. Ve Skotsku nenasadí například Milana Baroše či Petra Čecha. Přesto sebevědomě prohlašuje, že současný kádr českého národního týmu je kvalitní. „Měli bychom to ve středu potvrdit,“ řekl.



Z prvotní nominace se již omluvili tři hráči – Roman Bednář, Jan Šimůnek a Adam Hloušek. Poslední jmenovaný nepoletí do Skotska kvůli zranění, které si způsobil v ligovém utkání Slavie s Bohemians Praha (1:0). Na jeho místo Bílek povolal Michala Papadopulose.

„Nemůžeme však brečet nad tím, že do Skotska jedeme v horším složení. Změn je dost, ale stejně tak nás mohou potkat v kvalifikaci,“ prohlásil Bílek. „Přesto si troufám tvrdit, že tenhle tým má velkou sílu.“

Michal Bílek Michal BílekFoto ČTK


Zranění pravděpodobně donutí trenéra oželit rozestavení 4-3-3.

Ačkoliv říká, že zůstává jednou z variant, tak musí brát v potaz, že k této strategii nemá vhodné hráče. „Ve hře jsou dvě varianty. Tu jednu zkomplikovalo zranění Hlouška,“ přiznal Bílek.

Nakolik bude sestava jiné oproti té, která vyběhne proti Skotům do kvalifikačního utkání, o tom český kouč spekulovat nechtěl.

„Složení týmu může být stejné, ale také jiné. Třeba tu budou uzdravení Baroš s Čechem,“ podotkl.

V přípravném duelu je podle Bílka dobře, že si hráči osahají tvrdou ostrovní hru.

„Skotové hrají s důrazem a nasazením. Nenechávají soupeře hrát, je tam spousta kontaktů. Na nás je, abychom zachovali chladnou hlavu a ukázali naši kvalitu. Tu máme a musí se projevit,“ dodal Bílek.

Na tvrdý styl hry Skotska upozornil i kapitán českého týmu Tomáš Rosický. "Pokud se s jejich nasazením a důrazem nevyrovnáme, budeme mít velké problémy."
Tomáš Rosický v rozhovoru s masérem Eduardem PoustkouFoto Pavel Mazáč (Sport)


Záložník Arsenalu našel klady i na posledním reprezentačním srazu v listopadu, který skončil propadákem na turnaji v Emirátech.

"Šanci dostali noví hráči, po čemž se dlouho volalo. Trenér viděl chování kluků, když se nedaří. Všichni se z neúspěchu musí poučit. Do kvalifikace nám zbývá dost času. Pořád je doba, kdy trenér může leccos vyzkoušet."   

Trenér Bílek na pondělí přichystal pro fotbalisty trénink rozdělený na dvě části. Hráči, kteří o víkendu hráli, budou mít lehčí zátěž. Ti ostatní si zatrénují o trochu víc.

Tomáš Rosický se vzpamatovává z tvrdšího zákroku fotbalistů San Marina
Tomáš Rosický se vzpamatovává z tvrdšího zákroku fotbalistů San Marina

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud