27. července 2010 • 09:13

Do brazilského týmu jen čtyři reprezentanti z MS

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový trenér brazilské reprezentace Mano Menezes nenechal při své první nominaci kámen na kameni. Na srpnový přípravný zápas s výběrem USA povolal jen čtyři fotbalisty, kteří hráli na nedávném mistrovství světa v JAR.



Účastníky šampionátu, kde tým pod vedením odvolaného trenéra Carlose Dungy vypadl ve čtvrtfinále s Nizozemskem, jsou obránci Daniel Alves s Thiagem Silvou, záložník Ramires a útočník Robinho. V nominaci naopak chybějí například hvězdný záložník Kaká, obránci Maicon, Lúcio, Juan a brankář Júlio César.

604950:gallery:true:true"Nastává čas uzdravování týmu. Proto není nutné nebo dobré tyto hráče povolávat," řekl Menezes. "Jsme na začátku a díváme se dopředu. Ne na to, co se stalo nebo nestalo v minulosti," dodal.

Osmačtyřicetiletý Menezes povolal také 11 hráčů, kteří ještě nemají ani jeden reprezentační start. Těmi jsou záložník Paulo Henrique Ganso s útočníkem Neymarem ze Santosu, brankáři Jefferson, Renan a Victor, obránci Rafael, Réver, David Luiz, záložníci Ederson, Jucilei a útočník André. Do týmu se vrátili i forvard Alexandre Pato z AC Milán a obránce Lucas z Liverpoolu.

Menezes se také zastal svého předchůdce Dungy, který byl navzdory výsledkům před šampionátem kritizován za defenzivní a pragmatický fotbal. "Je několik způsobů jak vyhrávat a já respektuji všechny," prohlásil.

"Dungův tým hrál dobře takticky, a to je dobře. To budu chtít po Brazílii i já, přestože díky umění našich hráčů bychom vždycky měli mít šanci vyhrát," uvedl nový kouč. "Budu se snažit najít takovou cestu, která nám dá největší šanci na vítězství. Nejlepší by bylo, kdyby šlo vyhrávat krásným fotbalem, který mají všichni rádi," dodal.

Menezes oznámil svou první nominaci jen dva dny poté, co ve funkci nahradil Dungu. Bývalý kouč Corinthians povede brazilské fotbalisty na domácím šampionátu za čtyři roky a měl by stát také na lavičce výběru do 23 let pro olympijské hry v Londýně 2012.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud