Jonáš Bartoš
10. srpna 2010 • 12:23

Rosický: Za zájem děkuji, ale zůstanu v Arsenalu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na reprezentační sraz přijel v dobré náladě. Tomáš Rosický má za sebou v Arsenalu kompletní přípravu. Tentokrát bez zranění a jiných komplikací. Kéž by českému záložníkovi zdraví a pohoda vydržely i pro zbytek sezony.



Rosický už vyhlíží začátek nového ročníku. A po hubených letech chce s Arsenalem získat trofej. "Snad Premier League letos vyhrajeme my," přeje si pravděpodobný kapitán české reprezentace.


Čeká vás generálka na kvalifikaci mistrovství Evropy. Co od utkání s Lotyšskem očekáváte?

"Lotyšsko by mělo být podobný soupeř jako týmy v kvalifikaci. O to ale vůbec nejde. My musíme najít svůj systém, svoji tvář. Ve středu máme ideální možnost, jak si všechno vyzkoušet."



Trenér Bílek vede reprezentaci více než rok. Jak v hledání "nové tváře" českého mužstva pokročil?

"Můžu hodnotit akorát zápas se Skotskem, který jsem pod trenérem Bílkem odehrál. I přes prohru 0:1 jsme nehráli špatně, systém hry fungoval. Nápady, které měl, na hřišti vycházely. Pořád máme konkurenceschopný tým."

Libereckem, kde odehrajete utkání s Lotyšskem, se o víkendu prohnaly velké povodně, jsou i mrtví. Uvažuje mužstvo o nějaké formě podpory postižených oblastí?
"Ještě jsme o tom nemluvili. Ale každý ví, co se stalo. Určitě něco vymyslíme."  

Tomáš Rosický v zápase proti San MarinuFoto Michal Beránek (Sport)


Až na Spartu všechny české týmy vybouchly v pohárové Evropě. Mohly by se jejich tragické výsledky promítnout i do výkonů reprezentace?

"Prohráváme s týmy z Běloruska, Kypru. To je hodně smutné. Jde i o vizitku hráčů směrem do reprezentace. Těžko se tihle kluci můžou prosazovat v nároďáku." 

S Arsenalem za sebou máte divoké utkání s Legií Varšava (Arsenal vyhrál 6:5). Zažil jste někdy podobný zápas?
"To určitě ne. Takový výsledek se jen tak nevidí. Ale lepší když to přišlo teď, než abysme takhle hráli třeba na Liverpoolu. Dělali jsme velké chyby, ze kterých se musíme poučit."

Může tenhle výsledek přimět manažera Wengera, aby ještě pořídil další hráče?
"On už se vyjadřoval dávno předtím, že chce minimálně jednoho obránce. Možná se do konce přestupového termínu ještě něco stane."



Vnímal jste spekulace ohledně vašeho přestupu do bundesligy?

"Samozřejmě jsem vnímal, že se mé jméno skloňuje. Ale to je ve fotbalovém životě normální. Děkuji všem, kdo o mě měli zájem, svým způsobem mě to i potěšilo. Ale já vždycky říkal, že jsem v Arsenalu spokojený. A pokud se mnou bude spokojený klub, já nikam odcházet nebudu."

Jste spokojený s přípravou? Po dlouhé době jste absolvoval kompletní zátěž.
"Zmeškal jsem jen jeden přátelský zápas na soustředění v Rakousku. Měl jsem hrát první poločas, ale při rozcvičování jsem se necítil nejlépe, tak mě nechali odpočívat. Ale za dva dny už jsem normálně hrál. Příprava tedy proběhla dobře."

Jaká je vaše současná pozice v Arsenalu?
"Sám nevím. Hrál jsem na různých pozicích. Zprava, zleva, uprostřed. Uvidíme, jak mě trenér bude využívat."

Co říkáte na tahanice okolo Cesca Fabregase? Dlouho vypadalo, že odejde do Barcelony.
"Jde o špičkového hráče, kapitána Arsenalu. Strašně těžko by se nahrazoval. Jsem rád, že nakonec zůstal."

V kabině jste o jeho přestupu nemluvili? Byly toho plné noviny.
"Tým to nějak moc neprožíval. Každý se stará o to, aby co nejlépe trénoval a připravil se na sezonu. Spíš jsme čekali, jak to dopadne. Ale určitě nás to nerozhazovalo."

Vyhraje Arsenal letos nějakou trofej?
"Já doufám, že se nám to konečně povede. Minulou sezonu jsme byli hodně blízko, bohužel jsme na konci dělali zbytečné chyby. To se nesmí opakovat. Zase se budeme prát s Manchesterem United, Chelsea, zasáhne do toho určitě i Manchester City."

Tomáš Rosický v zápase proti San Marinu
Tomáš Rosický v zápase proti San Marinu


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud