12. listopadu 2010 • 15:22

Španělé nastoupí do přípravy se všemi hvězdami

Autor: čtk
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér španělské fotbalové reprezentace Vicente del Bosque povolal na přípravné utkání s Portugalskem nejsilnější možnou sestavu. Oproti třiadvacetičlennému výběru, který získal v červenci titul mistrů světa, chybí pouze zraněný Jesus Navas, jehož nahradil Santi Cazorla.



Pro Španěly bude duel s Portugalskem jednou z posledních šancí si vyzkoušet při zápase herní varianty, než v březnu vyzvou v kvalifikaci mistrovství Evropy českou reprezentaci.

Prestižní derby Pyrenejského poloostrova hrané v Lisabonu má rovněž Španělsku a Portugalsku pomoci při společné kandidatuře na pořádání mistrovství světa 2018. "Je to důležité utkání, zvláště s ohledem na to, že se koná jen měsíc před rozhodnutím o pořadateli," řekl Del Bosque.

Oproti poslední nominaci na kvalifikační zápasy s Litvou a Skotskem se vrací do týmu Xavi, Cesc Fábregas, Fernando Torres, Pedro a Raúl Albiol, kteří již vyléčili zdravotní neduhy.

Barcelona však trenéra Del Bosqueho požádala, aby Xaviho šetřil vzhledem k jeho problémům s Achillovou šlachou a blížícímu se derby s Realem Madrid, které je na programu 29. listopadu.

Nominace Španělska na přípravné utkání s Portugalskem:
Brankáři: Iker Casillas (Real Madrid), José Reina (Liverpool), Victor Valdes (Barcelona),
obránci: Raúl Albiol, Álvaro Arbeloa, Sergio Ramos (všichni Real Madrid), Joan Capdevila (Villarreal), Carlos Marchena (Valencie), Gerard Pique, Carles Puyol (oba Barcelona),
záložníci: Xabi Alonso (Real Madrid), Sergio Busquets, Xavi, Andrés Iniesta (všichni Barcelona), Cesc Fábregas (Arsenal), Javi Martinez (Bilbao), David Silva (Manchester City), Santi Cazorla (Villarreal),
útočníci: Juan Mata (Valencie), Pedro (Barcelona), Fernando Llorente (Bilbao), Fernando Torres (Liverpool), David Villa (Barcelona).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud