Jakub Konečný
17. listopadu 2010 • 23:00

Co se v Dánsku (ne)povedlo: Rezek ano, Polák ne

Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tak to by bylo, rok 2010 je pro českou fotbalovou reprezentaci minulostí. Poslední letošní zápas v Dánsku rezonuje s jeho celkovou bilancí – byl rozpačitý. Co na hře výběru Michala Bílka ve studeném Aarhusu potěšilo, a co naopak zklamalo?



Jan Rezek svůj debut zvládl solidně.Foto Michal Beránek SPORT

+ DEBUTANT REZEK
Nejprve ho spoluhráči dost ignorovali, tak si začal chodit pro míče do středu hřiště. Plzeňský expres byl součástí nejpovedenějších českých kombinačních akcí, snažil se i střílet. Jenže chtěl tak moc, že míč ani jednou pořádně netrefil. Rychlostí a důrazem však na soupeře platil.

+ ŠÉF RAJNOCH
Sparťanskému odchovanci v dorostu trenéři často vyčítali, že si hraje na Franze Beckenbauera. V Aarhusu však dělal Jan Rajnoch odkazu legendárního Císaře čest. Znamenitě rozehrával, dobře řídil defenzivu a ještě se několikrát málem objevil v koncovce.

+ JISTOTA ČECH
Petr Čech je spolehlivý jako bankovní ústav, na který dělá reklamu. To on zachránil bezgólovou remízu, neboť v prvním poločase suverénně kryl penaltu Krohna-Dehliho. Jistě působil i v dalších ošemetných situacích, především při vysokých centrech.

 


 

Jan Polák pálí na bránu soupeřeFoto ČTK

– VĚTRÁK KADLEC
Bek Bayeru Leverkusen je rychlý jako vítr, a přesto Denise Rommedahla naháněl marně celý zápas. V první půli ho zastavil jen za cenu pokutového kopu a po přestávce se mu nevedlo o mnoho lépe. Dánský veterán bude Michala Kadlece asi ještě dlouho budit ze spaní.

– NEVIDITELNÝ POLÁK
Ve větrném  večeru byl nejčastěji střílejícím hráčem hostí, jenže ani jedna jeho střela nebyla skutečně nebezpečná. Bez chuti a zápasu byla celá hra záložníka Anderlechtu Brusel. V defenzivě ho zastínil Tomáš Hübschman, v ofenzivě vlastně všichni zbylí záložníci.

– MATNÝ LIČKA
Ač v Arsenalu nehraje zdaleka tolik, kolik by si přál, vydržel Tomáš Rosický na hřišti pouze první poločas. Byla to škoda, protože svými průniky a nápady jako jeden z mála Čechů bavil. Ve druhé půli zaujal jeho místo Mario Lička – a nebylo to ono. Nahradit Rosického je holt zatraceně těžké...

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Skupina D
Články odjinud


Články odjinud