2. března 2015 • 14:53

Kuriózní roh! U praporku se tlačilo DEVĚT hráčů Příbrami

Autor: zaj
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Příbrami bavili fanoušky pestrým repertoárem standardních situací v podzimních kolech, a ani v jarní části Synot ligy je nechtějí zklamat. Čarovný rohový kop při vítězství nad Mladou Boleslaví 2:0 sice neskončil gólem, ale přinejmenším pobavil všechny přítomné. “Dá se udělat hrozně moc takových hybridů těchto situací. Je to o náběhu a je to o tom, aby jste měl hráče, kteří mají ochotu naběhnout a vyhovuje jim to. Těmhle hráčům to vyhovuje” vysvětlil už dřív trenér Středočechů Pavel Tobiáš.



Celá situace se odehrála ve 36. minutě zápasu. Hráči domácích se připravovali k rozehrávce rohového kopu a diváci už mohli tušit, že se chystá další z proslulých příbramských signálů.

Záložník Martin Zeman si postavil míč k rohovému praporku a osm spoluhráčů se shluklo kolem něj. Na secvičené znamení se pak rozeběhli na všechny strany. Boleslavští byli evidentně zmatení. Ne tak Jan Bořil, obránce Mladé Boleslavi, který vběhl mezi hráče Příbrami a zhatil tak šanci na úspěšné zakončení. Rozehrávající Zeman totiž nastřelil právě Bořila, od něhož se míč odrazil do autu. 

Příbram - Mladá Boleslav: Signál Příbrami
Video se připravuje ...

Tentokrát to sice nevyšlo, ale příbramské to příliš mrzet nemuselo. Během podzimu několikrát dokázali, že z podobných situací umí vykouzlit nejenom zajímavý moment ale dokonce i branku.

Dalším týmem, který okusil invenci příbramského týmu byly Teplice. Jistě si vzpomínáte na indiánské kolečko při rohovém kopu, které roztočili svěřenci Pavla Tobiáše na hranici pokutového území. Akce však skončila přetaženým centrem. Přesto se zařadila mezi nejzajímavější momenty celého podzimu.

Netradiční signály Příbrami! Před rohem hráči běhali kolečka
Video se připravuje ...

Příbramské finty byly v akci i v utkání s Baníkem Ostrava, kdy světlo světa znovu spatřila proslulá finesa Rudolfa Otepky. Utajený roh rozehráli vrchní exekutoři momentálně desátého týmu v tabulce, kapitán Tomáš Pilík a Martin Zeman. Akce způsobila velký rozruch v obraných řadách Baníku, ale brankou neskončila.

Otepkova finta zase v akci! Příbram zaskočila Baník tajným rohem
Video se připravuje ...

Trenér Tobiáš už po zápase s Teplicemi přiznal, jak vymýšlí triky pro svůj tým. “Večer si sednu dám si pivčo a přemýšlím o práci,” uvedl. “Ne tak, mám nějaký zásobník. Vymýšlím, co mě napadne, s něčím mi pomůžou kolegové, střelec nebo útočník přijdou s nápadama. Něco dáme vždycky dohromady. Hlavně když to baví hráče a lidi,” dodává.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud