Jonáš Bartoš
30. května 2015 • 19:11

Příbramské kolečko VYŠLO! Vypečený signál nachytal plzeňskou obranu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Příbramská chlouba, originální propracované signály, vyšla na trávníku českého mistra. Středočeští fotbalisté nachytali plzeňské obránce při standardní situaci Martina Zemana. Hned pět hráčů vyběhlo do vápna z kolečka, zmátlo soupeře a jeden z nich, kapitán Tomáš Zápotočný, zcela nekrytý hlavičkoval do plzeňské branky a zvýšil na 2:1. Domácí Plzeň ale ve druhé půli zabrala a Příbram porazila 5:2.



Příbramští fotbalisté zajímavými signály při standardních situacích celou sezonu baví diváky v Synot lize. Vůbec poprvé týmu v Plzni vyšla věc, kterou s hráči pilně trénuje Pavel Tobiáš.

Ve 39. minutě sehrála Příbram nacvičený signál po standardní situaci Martina Zemana. Pětice fotbalistů hostujícího týmu se nejprve do kolečka seřadila před velkým vápnem, ze kterého se pak rozběhli před plzeňskou branku.

Plzeň - Příbram: Vypečený signál a gól Tomáše Zápotočného na 1:2
Video se připravuje ...

Komické poskakování hráčů a následný náběh do vápna klapl dokonale. Přetažený Zemanův centr skončil přesně na hlavě příbramského kapitána Zápotočného, který na konci prvního poločasu poslal hosty do vedení 2:1.

„Příbram je tím (signály) známá. Vypadá to trochu směšně, ale hodně těžko se to brání. Vaněk už tam nestačil Zápotočného náběh zachytit,“ okomentoval celou situaci v poločasovém studiu České televize fotbalový expert Martin Hyský.

Příbram podobné kousky zkouší celkem pravidelně, jedna z variant nacvičených signálů týmu vyšla v podzimním utkání s Libercem. Hnaníčkův gól rozhodl o výhře Středočechů 1:0, sudí jej ale uznali chybně – padl po ofsajdové spolupráci Pilíka se Zemanem.

Zajímavé provádění standardek v Příbrami zavedl trenér Pavel Tobiáš. „Sednu si ke stolu, dám si pivčo a přemýšlím o práci jako každý jiný člověk. Něco napadne mě, něco kolegy. A pak to dáme spolu dohromady,“ prozradil příbramský kouč vznik zajímavých signálů v listopadovém rozhovoru.

Útočník Příbrami Roman Bednář políbil kopačku spoluhráče Martina Zemana.
Útočník Příbrami Roman Bednář políbil kopačku spoluhráče Martina Zemana.

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud