4. července 2015 • 11:23

Skácel se pokusí o návrat. Šanci mu nedá Slavia, ale Boleslav

Autor: šf
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mají ligovou superstar Milana Baroše, získali i záložníka Jakuba Radu, fotbalový klub z Mladé Boleslavi však ještě nemá dost. Pracuje na dalších posilách a jednou z nich by mohl být bývalý slávistický záložník Rudolf Skácel. Sobota byla jeho nástupním dnem k týmu, zatím v něm bude na zkoušku. „Je to zajímavá možnost na levou stranu sestavy,“ říká mladoboleslavský prezident Josef Dufek. O tom, zda obě strany uzavřou smlouvu, se teprve rozhodne.



V české lize Skácel naposledy v roce 2013, tehdy se nakrátko vrátil do Slavie, kde už předtím dvakrát působil. Comeback však nedopadl dobře, skončilo to roztržkou s tehdejším trenérem Michalem Petroušem a rozpačitým odchodem. Pětatřicetiletý záložník má teď nejspíš poslední šanci, jak se do fotbalu na vrcholové úrovni vrátit. „Výhodou je, že ho trenér Karel Jarolím zná,“ podotýká Dufek.

Skácel se s Jarolímem setkal při prvním comebacku v Edenu, po němž středopolař opět zmizel na jednu z mnoha zahraničních štací. Během své kariéry stačil projít Francií, Skotskem, Anglií i Řeckem. Otázkou je, v jakém stavu nyní je a jak rychle by se dostal do formy.

Mladá Boleslav v létě výrazně posiluje. Uplatnila opci na Jiřího Skaláka ze Sparty, z téhož klubu dorazil středopolař Aleš Čermák. Z Bohemians přišel středopolař Jakub Rada, jenž v pátek uzavřel smlouvu na pět let. V přípravě nastupuje i zkušený brankář Róbert Veselovský, jenž působil v rumunské Kluži. Naopak se nepočítá s tím, že by v kádru zůstal útočník Jakub Řezníček.

„Mužstvo máme výborně natrénované, jen to musíme přenést do atraktivní hry. Jsem přesvědčen o tom, že by mělo být jednoznačně lepší, protože jsme přivedli hotové, zkušené hráče,“ pochvaluje si klubový boss Dufek. Do konce přestupního termínu je při tom ještě času dost…

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud