Pavel Janega
4. září 2015 • 11:52

Čech trénoval i po výhře: Při zápase jsem si moc nezachytal

Autor: Pavel Janega
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vydřené vítězství a inkasovaný gól tomu moc nenasvědčuje. Ale brankář Petr Čech skutečně moc práce v kvalifikačním duelu s Kazachstánem (2:1) neměl. "Moje zatížení bylo jiné než u ostatních hráčů," připustil. Na pozápasovém tréninku si tak oproti spoluhráčům trochu víc přidal.



Proč reprezentanti po zápase ještě trénovali? Kvůli regeneraci. A také proto, aby měli druhý den volnější dopoledne.

"Trénink měla jen skupina hráčů, která hrála. V pátek dopoledne tak nemusíme trénovat, budeme mít takový volnější den. A ti, co nehráli, budou naopak v pátek ráno trénovat. Takto jsme si to rozdělili. Myslím si, že i pro regeneraci je to velice dobrý model," vysvětloval po včerejším utkání Petr Čech.

Čech po Kazachstánu: Chceme vyhrát v Lotyšsku, pak se uvidí
Video se připravuje ...

Proti Kazachstánu si příliš nezachytal. Gólovou hlavičku mít nemohl, ani předcházející centr. Ostatní střely posílal soupeř mimo tři tyče. "A právě proto, že moje zatížení bylo v zápase jiné než u ostatních, tak jsem trénoval trochu víc," doplnila česká jednička.

Utkání se ovšem dlouho nevyvíjelo dobře. Češi prohrávali, skóre otáčel až v poslední čtvrthodině střídající útočník Milan Škoda.

"Vybojovali jsme důležité tři body," pochvaloval si Čech. "V průběhu zápasu jsme si to ale udělali složitější v tom, že i když jsme si dokázali v prvním poločase vytvořit převahu v křídelních prostorech, tak finální fáze nám nevycházela. Soupeři se navíc z první standardní situace podařilo dát gól. To jim dalo velkou motivaci. Bylo vidět, že je to najednou úplně zvedlo a bránili. O to složitější jsme to měli."

Český spasitel Škoda: Neznamená to, že teď budu v základu
Video se připravuje ...

Ve druhém poločase už se objevil na hřišti právě hrdina utkání Škoda. Teprve až s jeho příchodem se český tým začal prosazovat ve vzduchu. Zaslouženě vstřelil slávistický forvard obě branky hlavou.

"Řekli jsme si, že musíme hrát o hodně agresivněji. Že je musíme dostat prostě pod větší tlak. A hlavně  ty míče z převahy po stranách dostat do vápna tak, abychom měli šance vstřelit branku. Povedlo se, vstřelili jsme tímto způsobem oba góly," zhodnotil utkání gólman z londýnského Arsenalu.

V neděli tak teoreticky může český tým oslavit postup na EURO 2016. Stačí k tomu vítězství v Lotyšsku a ztráta Nizozemců v duelu s Tureckem.

"Člověk by chtěl proměnit hned první mečbol. Ale zatím je to pořád hypotetický mečbol. Když Nizozemsko svůj další zápas vyhraje, tak matematicky bude všechno ještě otevřené. My se hlavně musíme soustředit na to, abychom v Lotyšsku vyhráli, a pak teprve uvidíme, jestli to bude stačit," dodal Čech.

Z V R P Skóre B
1. Česko 10 7 1 2 19:14 22
2. Island 10 6 2 2 17:6 20
3. Turecko 10 5 3 2 14:9 18
4. Nizozemsko 10 4 1 5 17:14 13
5. Kazachstán 10 1 2 7 7:18 5
6. Lotyšsko 10 0 5 5 6:19 5

Pavelka má za sebou premiéru v reprezentaci: Úžasná atmosféra!
Video se připravuje ...

Co se dělo v šatně po půli? Kouč Vrba se rozčiloval, říká Šural
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud