Hynek Preisler
12. února 2016 • 12:35

Až čtvrtý stoper? Švejdík opustil Liberec, Shala zůstává

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
Q&A: Zadinův výstup. Dědkova práce? Co Varaďa do Sparty a Hořava v Kladně?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez obránce Ondřeje Švejdíka dnes odstartují fotbalisté Liberce (18.00, PP na iSport.cz) proti Dukle fotbalové jaro. Zkušený stoper se U Nisy těsně před startem jarní části od trenérů dozvěděl, že by byl až čtvrtým středním obráncem na řadě, a proto se severočeským klubem neprodloužil hostování a vrátil se do Sparty.



„Ondrovi jsme nemohli nabídnout herní vytížení, které by odpovídalo jeho věku a zkušenostem. Z toho důvodu jsme se dohodli, že zkusí štěstí v jiném klubu,“ uvedl tiskový mluvčí libereckého klubu Lukáš Váňa.

Pokud defenzivní hráč se 156 ligovými starty, který prošel Mladou Boleslaví, Duklou, Spartou či nizozemským Groningenem, nenajde jiný klub, přičemž přestupní termín v české lize končí 21. února, jaro pravděpodobně stráví ve sparťanské juniorce.

Liberec má ve své optimální sestavě stoperskou dvojici Davida Hovorku s Lukášem Pokorným, který byl nově zvolen po Davidu Pavelkovi kapitánem. Jako s třetím stoperem kouč Jindřich Trpišovský počítá s Ondřejem Karafiátem, Ondřej Švejdík by byl až další alternativou, přičemž Miloš Karišik je v liberecké juniorce a má svolení hledat si angažmá.

Ondřej Švejdík v hlavičkovém souboji
Ondřej Švejdík v hlavičkovém souboji

Liberec tak v Ondřeji Švejdíkovi ztrácí dalšího vysokého hráče, přitom v tomto ohledu chtěl v zimní pauze mužstvo spíše posílit. Je ve hře příchod jiného vysokého hráče

„Alternativu za Ondru Švejdíka nehledáme, stejně kvalitního hráče bychom hledali jen těžko. Centimetry může mavýšit Isaac Sackey. Pokud bude sekat latinu, má šanci vrátit se zpátky,“ odpověděl sportovní ředitel Liberce Jan Nezmar.

Slovan také dnes na poslední chvíli těsně před prvním soutěžním utkáním stvrdil hostování s dalším hráčem ze Sparty Herolindem Shalou.

„Bude u nás pokračovat další půlrok. Doufáme, že naváže na podzimní výkony zejména ze začátku svého působení, protože na jeho konci již trichu ustrnul. Sázíme na to, že má před sebou velký motivační faktor v podobě účasti na EURO a že se tak bude chtít ukázat a prosadit se do základní sestavy a pomůže nám svou kvalitou,“ uzavřel Nezmar.

Herolind ShalaFoto Dominik Bakeš (Sport)

Vstoupit do diskuse
0


Články odjinud


Články odjinud