1. května 2011 • 17:04

ManU padl s Arsenalem, Chelsea je na dostřel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

AKTUALIZOVÁNO - Boj o anglický titul má novou zápletku. Fotbalisté Manchesteru United ve šlágru 35. kola prohráli na hřišti Arsenalu 0:1 a v čele tabulky mají už jen tříbodový náskok před druhou Chelsea, kterou za týden budou sami hostit. Výhrou navíc udržel teoretickou šanci i Arsenal, který ztrácí šest bodů.



Manchester vstupoval do utkání se sérií jedenácti duelů bez porážky, naopak Arsenal vyhrál jediný z posledních devíti zápasů. Favoritem proto byl jasně Manchester, který měl udělat předposlední velký krok k titulu.

Ale na hrací ploše vše probíhalo jinak. Arsenal, v jehož nominaci chyběl Tomáš Rosický, si vytvořil územní převahu, chyběla mu jen větší efektivita v koncovce. Hosté zahrozili pouze přímým kopem Rooneyho, s nímž si poradil brankář Szczesny. Nakonec Arsenal svou převahu přeci jen zužitkoval.

Van Persieho přihrávku uklidil k tyči Ramsey, kterého nechala obrana United zcela volného na hranici pokutového území. Pro velšského záložníka to byl první gól za první tým Arsenalu po vážné zlomenině nohy, kterou utrpěl loni v únoru.

V závěru se Manchester domáhal pokutového kopu za kontakt Clichyho s Owenem na hranici pokutového území. Sudí Foy však nechal pokračovat ve hře a Arsenal tak těsné vedení uhájil.

"Určitě to byla penalta. My dnes ale předvedli slabý výkon. Tato porážka dává velkou šanci Chelsea," řekl po utkání trenér Manchesteru Alex Ferguson. "My jsme na vzájemný souboj připraveni. Jak naši fanoušci, tak i hráči. Doma jsme velmi silní," připomněl Ferguson, že United doma naposledy padli loni v dubnu. Ovšem právě s Chelsea.

Jeho trenérský protějšek Arséne Wenger věří, že ani Arsenal není ještě ze hry. "Věděli jsme, že pokud chceme zůstat v boji o titul, musíme vyhrát. Teď budeme bojovat až do konce. Dosud jsme měli smůlu, tak se to třeba v závěru sezony změní," uvedl Wenger.

Ví, že Arsenal teď potřebuje, aby Chelsea porazila Manchester. "Budeme Chelsea fandit, protože její výhra je naše jediná šance, ale nadále je pro mě hlavním favoritem Manchester," dodal Wenger.

Na pátou příčku znamenající postup do Evropské ligy poskočil Liverpool, který zvítězil 3:0 nad Newcastlem. Využil tak sobotní porážky Tottenhamu s Chelsea.

Liverpool se ujal vedení po gólu Maxiho Rodrígueze, který navázal na svůj hattrick z minulého zápasu. Po změně stran pak začal úřadovat Suárez.

Nejprve vybojoval pokutový kop pro Kuijta, který se trefil ve čtvrtém utkání po sobě, a následně uruguayský střelec sám uzavřel gólový účet.

Anglická fotbalová liga - 35. kolo:

Birmingham - Wolverhampton 1:1
(27. Larsson - 7. Fletcher z pen.),

Liverpool - Newcastle 3:0
(10. Rodríguez, 59. Kuijt z pen., 65. Suárez),


Arsenal - Manchester United 1:0
(56. Ramsey),

Manchester City - West Ham United 2:1
(11. De Jong, 15. vlastní Jacobsen - 33. Ba).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud