15. května 2011 • 17:19

Kováčův West Ham sestupuje, Arsenal opět padl

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté West Hamu sestoupili do druhé anglické ligy. O pádu londýnského celku, do jehož kádru patří i český brankář Marek Štěch a defenzivní univerzál Radoslav Kováč, rozhodla dnešní porážka 2:3 s Wiganem. Kolo před koncem sezony na posledním místě ztrácí na záchranu šest bodů.



West Ham měl přitom duel s Wiganem skvěle rozehraný a vedl po dvou gólech Demby Ba. V tu chvíli byl blízko k tomu, aby se výhrou v posledním kole zachránil, ovšem v druhé půli zcela propadl. Wigan nejprve srovnal a následně v nastaveném čase N'Zogbia svým druhým gólem v utkání rozhodl o veledůležité výhře.

Wigan, Blackpool, Birmingham, Wolverhampton a Blackburn si tak v posledním kole zahrají o to, kdo se vyhne zbývajícím dvěma sestupovým místům. Wolverhampton s Blackburnem dokonce v přímém souboji.

Fotbalisté Chelsea jen remizovali na domácím hřišti s Newcastlem United 2:2, když o výhru přišli až v nastaveném čase. I tak si ale definitivně pojistili druhou příčku v tabulce, jelikož třetí Arsenal doma nestačil na Aston Villu a po třetí prohře z posledních čtyř zápasů mu hrozí, že přijde o třetí příčku, znamenající přímou účast v Lize mistrů.

Arsenal doplatil na to, že neubránil kanonýra Benta, který dvěma góly během čtyř minut zajistil Aston Ville dvoubrankové vedení již po čtvrthodině hry. Domácí, kteří nastoupili bez českého reprezentanta Tomáše Rosického, se poté marně snažili ztrátu dohnat. Až v nastaveném čase snížil Van Persie.

Chelsea šla v souboji s Newcastlem do vedení již v druhé minutě, kdy se po rohu ujala střela srbského obránce Branislava Ivanoviče. Tvrdou ranou z bezprostřední blízkosti propálil gólmana Krula.

Blues se ale z vedení neradovali dlouho. Brankář Petr Čech inkasoval již v 10. minutě, když nestačil na teč Jonase Gutierreze při přímém kopu. Utkání pak dlouho spělo k nerozhodnému výsledku, domácí ale do vedení dostal opět obránce: tentokrát se trefil brazilský stoper Alex.

Chelsea však tři body nakonec neubránila. V druhé minutě nastavení zajistil Newcastlu cennou remízu Steven Taylor, který hlavou zakončil závar po rohovém kopu.

 

Anglická fotbalová liga - 37. kolo:
Chelsea - Newcastle 2:2
(2. Ivanovič, 83. Alex - 10. Gutierrez, 90+1. Taylor), Arsenal - Aston Villa 1:2 (90. Van Persie - 11. a 15. Bent), Birmingham - Fulham 0:2 (5. a 49. Hangeland), Liverpool - Tottenham 0:2 (9. Van der Vaart, 56. Modrič z pen.), Wigan - West Ham United 3:2 (57. a 90. N'Zogbia, 68. Sammon - 12. a 26. Ba).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud