15. října 2012 • 12:05

Balotelli příkladem pro děti? Jen to ne, křičí šéf Manchesteru City

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Divočák Mario Balotelli a vzor pro mládež? Ani náhodou. Dobře si to uvědomují už i v anglickém Manchesteru City, kde italský reprezentant hraje. Když má zrovna náladu a den, je to pokoukáníčko. Většinou o sobě ale dává vědět svými průšvihy. „Není to dobrý příklad pro naše mladé hráče,“ uznal sportovní ředitel Manchesteru City Brian Marwood. "V našem klubu mají jiné příklady, jak se mají chovat," dodal.



Balotelli ma za dobu působení v Citizens řadu průšvihů. Hádal se s trenérem, spoluhráči, několikrát byl vyloučen, veřejnost šokoval i výstřelky mimo hřiště. I proto se mluví o tom, jak dlouho v miliony nabitém klubu vydrží. Když se naposledy v zápase se Sunderlandem nelíbilo střídání, odešel do kabiny a pak bez jediného slova odletěl do Itálie, aby se připojil k tamní reprezentaci.

„Myslím, že děti by měly spíš sledovat, jak si u nás vedou Gareth Barry, nebo brankář Joe Hart. To jsou ty správné příklady,“ myslí si Marwood.

Citizens hodlají stavět kromě fotbalových dovedností i na charakterových vlastnostech hráče. I to drží tým pohromadě.

„Když jsme na jednom z tréninkových hřišť v Carringtonu položili novou trávu, byl zákaz na ní chodit. Z naší kabiny vylezl hráč a klidně přes tu trávu šel a nasedl do auta. Nebyl tam žádný respekt,“ popisoval Marwood.

„O pět minut později vyšel Gareth Barry. Zvedl ze země nějaké odpadky, hodil je do popelnice a hřiště obešel. To je vzor pro naše mladíky,“ dodal.

Balotelliho v zápase se Sunderlandem střídal Argentince Agüera, italský forvard odešel naštvaný rovnou do šatny a odletěl do Itálie
Balotelliho v zápase se Sunderlandem střídal Argentince Agüera, italský forvard odešel naštvaný rovnou do šatny a odletěl do Itálie

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud