24. května 2015 • 04:59

Čech se dnes loučí s Chelsea. Co pro něj chystají fanoušci?

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

ONLINE 16:00 | Po 11 veleúspěšných sezonách nastal čas říci sbohem. Brankář Petr Čech dnes s velkou pravděpodobností naposledy nastoupí za Chelsea. Na Stamford Bridge se bude při posledním kole Premier League loučit velká legenda jednoho z nejúspěšnějších a nejsledovanějších fotbalových klubů na světě. Co se bude dít při utkání se Sunderlandem?



Ačkoliv to ještě nikdo definitivně nepotvrdil, Čechův odchod se zdá nevyhnutelný. Má totiž stále vyšší ambice, než být trpělivým náhradníkem Thibauta Courtoise jako v posledním roce. A tak se mluví o jeho odchodu do Arsenalu, Manchesteru United, či Paris St. Germain.

V Chelsea vnímají, jak mimořádné služby pro ně Čech odvedl. U Blues přispěl k zisku 15 trofejí, držel v ruce pohár pro vítěze Ligy mistrů, Evropské ligy, Anglického poháru. A zítra bude počtvrté u oslav šampionů anglické Premier League.

Čechův odchod z jeho zaslíbeného klubu je v Anglii velkým tématem. Fanoušci se na sociálních sítích domlouvají, jak uctít dlouholetou brankářskou stálici. Přesně ve stylu hesla, které se objevilo loni na jednom z transparentů na Stamford Bridge. „Když je velký Pete šťastný, jsem také šťastný.“

Už tento týden vyrazili někteří fanoušci kvůli Čechovým 33. narozeninám na Trafalgarské náměstí v britské metropoli, kde do kašny vysypaly stovky gumových kachniček s Čechovým poznávacím znamením – černou ragbyovou helmou, roztáhli již zmíněný transparent a celou scénu natočili na video.

VIDEO | Podívejte se, jak fanoušci Chelsea slavili Čechovy narozeniny

Na Twitteru se příznivci Chelsea domlouvají, že Čechovo jméno začnou vyvolávat hned v první minutě. V 11. minutě pak měli skandovat jméno Didiera Drogby. I věhlasný kanonýr totiž zřejmě zamává v modrém dresu fanouškům naposledy.

Čech věří, že si vzácné momenty užije na hřišti, přestože ho v uplynulých týdnech trápil natažený sval. "Ještě nevím, jestli od začátku, ale část zápasu odchytá určitě," slíbil trenér José Mourinho .

Připravte se na velmi dojemnou rozlučku.

Zásluhou svého působení v Chelsea má Petr Čech fanoušky po celém světě
Zásluhou svého působení v Chelsea má Petr Čech fanoušky po celém světě

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud