26. prosince 2017 • 04:57

Děsivý osud obránce. Z miláčka Arsenalu je chudák, co myslí na smrt

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sedm let hrál za Arsenal. Dostal se s ním až do finále Ligy mistrů. Vydělával stamiliony a užíval si života v přepychu. Nyní však obránce Emmanuela Ebouého sužují obrovské trable. Po rozvodu s manželkou je na mizině. Od června neviděl své děti a okolnosti ho málem dohnaly k sebevraždě.



Kdo jej zná, nebo na něj alespoň pamatuje, ví, že to byl na hřišti pořádný brousek. Kraj obrany střežil bedlivě. V oblibě jej měli příznivci Arsenalu i samotný kouč Arséne Wenger. Nyní však 34letý fotbalista z Pobřeží slonoviny řeší závažné potíže.

V rozhovoru pro britský deník Daily Mirror zcela otevřeně přiznal, že je bez peněz. Při rozvodu ho o všechno jmění připravila dnes již bývalá manželka.

„Mně už může pomoci pouze Bůh. Jen on může dostat z mé hlavy sebevražedné myšlenky. To, že nevídám své děti, mě obrovsky bolí,“ svěřil se Eboue.

V současné době žije v jednom z domů, které si pořídil během úspěšné kariéry, ale v podstatě jen přežívá a oddaluje vystěhování. Tento měsíc jej totiž měl podle rozsudku opustit. Pokud sám dobrovolně nemovitost neopustí, přikáže soud odpovědným orgánům násilné vystěhování.

Jeho bývalá žena plánuje dům pronajmout a rodák z Abidžanu nemá žádné páky, jak jí v tom zabránit. Ve své situaci si nemůže dovolit najmout advokáta, který by jej hájil.

V roce 2006 se Eboue dostal s Arsenalem až do finále Ligy mistrů, kde podlehl Barceloně
V roce 2006 se Eboue dostal s Arsenalem až do finále Ligy mistrů, kde podlehl Barceloně


A tak je připravený dům kdykoliv opustit. Jeho věci jsou zabalené a připravené ve vstupní hale. „Jsem uvnitř, ale bojím se. Nevím, kdy se může objevit policie a donutí mě jít pryč. Někdy dokonce vypnu světla, protože nechci, aby lidé věděli, že jsem doma,“ říká bývalý hráč Arsenalu či Galatasaraye.

Jak se však v tak tíživé situaci ocitl? V rozhovoru přiznává, že svolil, aby se jeho bývalá žena starala o finanční záležitosti, jelikož on na takové věci nebyl a nevěděl, jak hospodařit. Stal se tak u mnoha lidí snadným terčem k podvodu.

K tomu všemu musel 34letý bývalý reprezentant Pobřeží slonoviny skousnout další nepříjemnosti. Jeho děda, který jej vychoval, zemřel po boji s rakovinou. Emmanuelův bratr Serge zase přišel o život při nehodě na motocyklu.

Naději může dát Ebouému jeden z bývalých zaměstnavatelů. Turecký gigant Galatasaray měl na popud trenéra Fatiha Terima bývalému zadákovi nabídnout práci asistenta u týmu do 14 let. "Uděláme vše, abychom našemu kamarádovi pomohl," řekl Terim televizi CNN Turk.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud