26. dubna 2018 • 12:38

Vieira, Henry, nebo Arteta? Wenger chce za nástupce bývalého hráče

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Seznam potenciálních nástupců Arsénea Wengera na lavičce Arsenalu začíná být delší, než rozšířené vydání Puzzova Kmotra. Sázkovky favorizují Brendona Rodgerse, anglická média Luise Enriqueho, pozadu nezůstávají jména jako Ancelotti, Nagelsmann, Jardim... Jen sám Wenger to vidí trošku jinak, a seznam podstatně zúžil. V roli trenéra Arsenalu by rád viděl jednoho z bývalých hráčů "kanonýrů."



Wenger se o svém dědici rozpovídal na tiskové konferenci před semifinálovým zápasem s Atlétikem Madrid. Francouzský stratég pochválil ex-kouče Barcelony Luise Enriqueho, o kterém má podle svých slov velmi dobré mínění, poukázal ale na to, že by si na střídačce přál spíše jednoho ze svých bývalých svěřenců.

"Hlavní je, aby bylo učiněno správné rozhodnutí, i když bude troufalé," pravil na setkání s médii. "Když novým trenérem bude někdo, kdo tu už působil, bude to ještě lepší. Je několik kvalitních hráčů, kteří už v trenérské profesi působí. O konečném výběru nerozhoduji, ale jistě za ním budu stát," potvrdil svou oddanost klubu.

V souvislosti s bývalými hvězdami Arsenalu se mluví o třech mužích. Pomyslným třetím vzadu je Thierry Henry, sice legenda z největších, ovšem také trenér s nejméně zkušenostmi. Na klubové úrovni ještě nepůsobil, momentálně se v roli asistenta Roberta Martineze stará o útočníky belgické reprezentace.

O kus větší šance má Mikel Arteta, který jako pravá ruka Pepa Guardioly dopomohl Manchesteru City k titulu. Fakt, že se učí od Pepa Guardioly, jednoho z nejlepších trenérů na světě, hraje 36letému bývalému středopolaři do karet. Podle zpráv Sky Sports má Arteta být favoritem Ivana Gazidise, výkonného ředitele Arsenalu.

Volbou číslo jedna z kolonky "bývalé hráčské opory" by ale byl jiný někdejší záložník. Patrick Vieira, jednačtyřicetiletý Francouz, který byl kapitánem slavných "Invincibles." Ten teď koučuje ve Spojených státech, vede New York City, se kterým v rámci dlouhodobého projektu spěje k titulu v MLS.

Jak ale řekl v rozhovoru pro The Times, návratu by se nebránil. "Je to čest být spojován s Arsenalem. Strávil jsem tam devět let, hrál jsem tam svůj nejlepší fotbal, miluji ten klub. S Arsenalem vždy budu mít hluboký vztah. Vím, že to není dost na to, abych jej trénoval, ale upřímně jsem připravný trénovat jakýkoli evropský klub," prohlásil Vieira. "Ale nechci, aby to vyznělo, jako že chci z New Yorku odejít," dodal.

Odpověď na to, zda Arsenal bude přesvědčovat jednu ze svých bývalých hvězd, nebo sáhne po zkušenějším kouči, zjistíme už brzy. Do konce Premier League zbývají jen čtyři kola, Arséne Wenger tak tým může předat novému šéfovi už v polovině května.

Vstoupit do diskuse
0
Související články

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud