24. května 2018 • 17:24

Terry zůstane, když Aston Villa uspěje. Pak dostane zvláštní smlouvu

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oči fotbalových fanoušků budou v sobotu upřeny do Kyjeva na finále Ligy mistrů, ti čeští si k tomu přidají ještě poslední kolo HET ligy, v Anglii se ale odehraje ještě jeden klíčový mač. Aston Villa a Fulham si to rozdají ve Wembley o postup do Premier League. John Terry, klíčový zadák Villans, slíbil, že v případě návratu jeho týmu do první ligy prodlouží smlouvu. Má to ale háček.



Sedmatřicetiletý Terry kroutí ve Villa Parku první sezonu, neodmyslitelně je spjatý s jiným celkem. Dvacet let svého života strávil v londýnské Chelsea, vyhrál s ní vše, co mohl, a ruku mu na Stamford Bridge mnoho let svírala kapitánská páska.

Už několikrát se vyjádřil, že právě proti klubu jeho srdce se Terrymu nechce nastoupit. Podle informací listu Daily Telegraph sice zkušený stoper podepíše v případě postupu novou smlouvu, chce do ní ale klauzuli, že utkání proti Chelsea bude moci vynechat, když bude chtít. 

Nový kontrakt by kromě zvláštního zacházení Terrymu vynesl 80 tisíc liber (2,4 milionu korun) týdně, navíc další dva miliony liber (58,7 milionů korun) za postupový bonus.

"Je to skvělý lídr, a těch už Anglie moc nemá. Když postoupíme, určitě to zkusí a užije si tu výzvu s námi. Když nebude chtít hrát proti Chelsea, klidně ho do sestavy nezařadím," potvrdil zkušený kouč Steve Bruce, který Aston Villu do postupového play-off vytáhl.

Sedmapadesátiletý kouč tuší, do jak velkého zápasu jde, sám ve Wembley oslavil už čtyři postupy. Ví, že se může spolehnout na hodně motivované, zkušené hráče. "V úterý jsme museli ukončit trénink o chvilku dřív, kluci trochu předčasně slavili. Bylo to divoké, ale to není špatné znamení. čeká je velký zápas, kvůli kterému jsme sem přišli. Teď se jen musíme pokusit o úspěch," prohlásil Bruce.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud