19. června 2018 • 20:52

Konkurence pro Čecha! Arsenal ulovil jedničku Leverkusenu

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbalový brankář Petr Čech má v Arsenalu nového konkurenta. Londýnský klub z Leverkusen přivedl Bernda Lena, se kterým podepsal pětiletou smlouvu. Bayer, který o přestupu informoval, by za něj měl dostat 25 milionů eur (asi 645 milionů korun).



Leno figuroval v předběžné nominaci německé reprezentace na mistrovství světa v Rusku, ale do užšího výběru se nakonec nedostal. Šestadvacetiletý brankář se po švýcarském obránci Stephanu Lichtsteinerovi stal druhou letní posilou nového trenéra Arsenalu Unaie Emeryho.

Londýnský klub má za sebou nepovedenou sezonu, kterou zakončil bez trofeje a na šestém místě anglické ligy. Po téměř 22 letech u "Kanonýrů" skončil kouč Arséne Wenger.

Šestatřicetiletý Čech přišel do Arsenalu v létě 2015 z Chelsea. V minulém ročníku byl plzeňský rodák jasnou jedničkou v Premier League, kde vychytal jubilejní 200. čisté konto. V pohárech však většinou dostával přednost David Ospina.

Podle spekulací některých médií by Čech mohl v létě odejít do Neapole, která hledá brankáře po odchodu Pepeho Reiny do AC Milán. V italském celku se bývalý český reprezentant může sejít se svým někdejším trenérem z Chelsea Carlem Ancelottim. Čech má v Arsenalu ještě rok platnou smlouvu.

Gólman Petr Čech podvanácté ovládl Zlatý míč ČR pro fotbalistu sezony
Gólman Petr Čech podvanácté ovládl Zlatý míč ČR pro fotbalistu sezony

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud