22. listopadu 2018 • 04:30

Dohoda! Barcelona kvůli Coutinhovi nesmí lákat hráče z Liverpoolu

Autor: ros
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Lednový přestup brazilského fotbalisty Philippeho Coutinha do Barcelony má ještě jeden důležitý dodatek, o kterém se dosud nemluvilo. Liverpool si podle španělské rozhlasované stanice Cadena Ser vydobyl ke 160 milionům eur za přesun ceněného záložníka ještě speciální doložku. Katalánský klub nesmí po dobu tří let od podpisu smlouvy mezi oběma kluby žádat o transfer kteréhokoliv hráče The Reds.



Podle španělské rádiové stanice Cadena Ser Barcelona při angažování Philippe Coutinha souhlasila s klauzulí, která vyřadí španělský klub z jakéhokoliv usilování o liverpoolské hráče po dobu následujících tří let. Jedna sezona již od té doby uběhla, zákaz tedy bude trvat ještě dva roky.

Coutinho podepsal smlouvu s Barcelonou 6. ledna 2018. Přestupový poplatek činil celkem 160 milionů eur (4,2 miliardy korun), což udělalo z brazilského záložníka třetího nejdražšího hráče na světě za Neymarem (222 milionů eur - 5,8 miliardy korun) a Kylianem Mbappém (180 milionů eur - 4,7 miliardy korun).

Proč došlo zrovna k takovému zákazu? Během léta 2017 liverpoolské vedení odmítlo klubovým oporám povolit odchody. A to i přesto, že některé nabídky měly parametry, které byl nakonec v zimě anglický klub ochoten akceptovat.

Trenér Jürgen Klopp byl však tehdy neoblomný a Coutinho ještě první polovinu sezony 2017/18 zůstal na stejné adrese. To také v konečném součtu znamenalo, že špičkového záložníka Barcelona nemohla po přesunu do katalánského klubu použít v jarní části Ligy mistrů.

Nakonec však i Klopp povolil. Přesvědčila ho i doložka, kterou byla Barcelona ochotna akceptovat. Liverpoolskému celku měl připadnout kromě 160 milionů eur ještě příslib, že španělský gigant nebude v následujících třech letech moct angažovat žádného hráče z kádru Reds.

Barcelona nakonec s Coutinhem podepsala smlouvu až do roku 2023, výstupní přestupovou klauzuli nastavila na 400 milionů eur. Kýžený příchod aktuálně šestadvacetiletého Brazilce výrazně vyztužil kádr katalánského klubu, obzvlášť vzhledem k oslabení v podobě odchodu Neymara do francouzského Paris Saint-Germain během srpna 2017.

Philippe Coutinho objímá Rafinhu, který poslal Barcelonu do vedení nad Interem
Philippe Coutinho objímá Rafinhu, který poslal Barcelonu do vedení nad Interem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud