19. prosince 2018 • 10:21

Solskjaer povede United! Úspěšný žolík dostal šanci do konce sezony

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ole Gunnar Solskjaer je novým trenérem fotbalistů Manchesteru United. Klub ho potvrdil jako nástupce včera odvolaného Josého Mourinha s tím, že povede tým do konce sezony. Solskjaer na Old Trafford působil a proslavil se v druhé polovině 90. let jako úspěšný střídající hráč v úspěšné éře pod Alexem Fergusonem.



Solskjaer během hráčské kariéry strávil na Old Trafford jedenáct sezon, ve finále Ligy mistrů v roce 1999 vstřelil vítězný gól. Pětačtyřicetiletý kouč poslední tři roky vedl norské Molde, kde na začátku prosince podepsal novou smlouvu.

"Manchester United mám v srdci a je skvělé, že se vracím v této roli. Opravdu se těším na spolupráci s velmi talentovaným týmem, zaměstnanci a všemi lidmi v klubu," uvedl Solskjaer, který si premiéru odbude v sobotním ligovém utkání v Cardiffu.

Slavný Portugalec Mourinho dostal výpověď v úterý po dvou a půl letech na lavičce. United zažívají nejhorší vstup do sezony za posledních 28 let, za 17 kol nasbírali jen 26 bodů. Z šestého místa tabulky Premier League ztrácejí propastných 19 bodů na vedoucí Liverpool, kterému v neděli podlehli 1:3. Na čtvrtou příčku zaručující start v Lize mistrů mají "Rudí ďáblové" manko jedenáct bodů. Dosud inkasovali 29 gólů, což je jejich nejhorší bilance za posledních 56 let.

Ole Gunnar Solskjaer si v Manchesteru United zahrál i s Cristianem Ronaldem
Ole Gunnar Solskjaer si v Manchesteru United zahrál i s Cristianem Ronaldem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud