20. prosince 2018 • 18:30

Nejistota kolem Özila! Chyběl na lavičce, kouči Arsenalu se nehodil

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

V Anglii se opět spekuluje o možném odchodu záložníka Mesuta Özila z Arsenalu. Německý reprezentant s tureckými kořeny chyběl v nominaci na středeční čtvrtfinálové utkání Ligového poháru proti Tottenhamu, který na Emirates Stadium zvítězil 2:0. Kouč Unai Emery situaci kolem případného odchodu jeho hráče komentovat nechtěl.



Fanoušci londýnského Arsenalu nemají v této sezoně příliš důvodů k radosti. Jejich klub se po sedmnácti zápasech Premier League nachází až na páté příčce a ve středu přišel o šanci na zisk trofeje v Ligovém poháru, když na vlastním hřišti podlehl Tottenhamu 0:2. Nyní navíc opět musí řešit budoucnost Mesuta Özila.

Německý středopolař, jenž s národním týmem naprosto vyhořel na letošním světovém šampionátu v Rusku, se v prestižním londýnském souboji neobjevil ani na lavičce náhradníků. Není tak divu, že příznivci mezi sebou diskutují o jeho možném odchodu. O něm se víceméně mluví už od chvíle, co Unai Emery usedl na trenérskou židli.

Španělský trenér však na středeční pozápasové tiskové konferenci nechtěl budoucnost ofenzivního záložníka komentovat. V souboji proti Spurs jej údajně vynechal pouze z taktických důvodů. „Zvolil jsem nejlepší hráče, kteří mohli do tohoto zápasu nastoupit. Máme 24 až 25 fotbalistů, myslím na každého z nich,“ citoval jej server goal.com.

Utkání mezi Arsenalem a Spurs bylo tradičně vypjaté
Utkání mezi Arsenalem a Spurs bylo tradičně vypjaté

Zda si 30letý záložník, který začal svoji kariéru v Schalke, bude muset v lednu hledat nové působiště, není vůbec jasné. „Nyní už myslím na sobotní zápas proti Burnley,“ uzavřel Emery s tím, že Özil je pro něj stejně jako zbytek mužstva důležitý.

A důvody středeční porážky? Ty 47letý trenér viděl především ve špatné produktivitě. „V první půli jsme hráli dobře, ale potřebovali jsme více držet balon, což se nám kvůli skvělému presingu soupeře nedařilo. Vytvořili jsme si šance na skórování, ale nedokázali jsme je proměnit. S předvedenou hrou jsem spokojený, s výsledkem nikoliv“.

Özil v tomto ročníku nastoupil do jedenácti ligových duelů, v utkáních základní skupiny Evropské ligy se představil pouze třikrát. Pokud nepřesvědčí trenérský štáb o svých kvalitách, zmíněná čísla rozšíří jen stěží.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud