23. prosince 2018 • 11:28

Kouč Burnley sjel Arsenal: Absolutní podvádění! Zkrat svého hráče neviděl

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Říct, že Sean Dyche prohru na Emirates neskousával lehce, by bylo ještě slabé. Trenér Burnley odcházel ze sobotního zápasu (1:3) pořádně naštvaný a v rozhovoru se opřel do několika hráčů z vítězného týmu. Kouč, který vyznává tvrdý anglický fotbal ze staré školy, obvinil několik hvězd Arsenalu z podvádění a simulování.



Bývalý ostrý obránce, který Burnley vede od roku 2012, spustil na tiskové konferenci po utkání lavinu obvinění. "Mluvíme tady o neexistujících kontaktech, po kterých lidé skáčou do vzduchu a padají. Je to absolutní podvádění, simulace. Nikdo s tím nic nedělá, jenom já," stěžoval si Dyche.

Doložil i situaci, která se týkala českého útočníka Matěje Vydry. Ten naskočil do hry v 77. minutě. "Matěj se v závěru zápasu zlehka dotknul ramene Granita Xhaky, a on hned spadl a Arsenal za to měl přímý kop. Už i střední záložníci jdou k zemi po skoro nulovém kontaktu. Neuvěřitelné," kroutil hlavou Dyche, který dlouhodobě volá po vysokých dodatečných trestech za simulování.

"Děti koukají na zápasy a pak to kopírují. Miliony dětí," pokračoval 47letý kouč. "Nepochválili byste svoje dítě, kdyby přišlo domů ze školy potom, co podvádělo v písemce z matematiky. Ale když budou podvádět při fotbalovém zápase, je to v pohodě."

Věčný kritik simulování ve fotbale ale už neměl v zásobě tolik slov, když se jej jeden z reportérů zeptal na incident kolem Ashleyho Barnese. Autor jediné branky Burnley v tomto zápase vyvázl bez karetního trestu za šlapák, když se doslova prošel po Matteovi Guendouzim. 

"Neviděl jsem to," odbyl Dyche dotaz na svého hráče, který v průběhu zápasu často přicházel do střetu se stoperem Arsenalu Sokratisem Papastathopoulosem. Jednou se jejich souboj zvrhnul skoro až v zápas v řecko-římském stylu.

Dyche má kromě boje proti simulantům ještě důležitější starosti. Jeho Burnley, které bylo kometou minulé sezony a bojovalo o pohárovou Evropu, je s pouhými třemi výhrami z 18 kol zralé na sestup, jen dva body před dvojicí Fulham-Huddersfield, která si po většinu sezony vyměňuje nezáviděníhodnou poslední příčku tabulky.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud