5. ledna 2019 • 16:20

Vydra zařídil postup Burnley, Čech vychytal nulu. Uspěla i Chelsea a United

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec o Kladnu: Když se opakují pořád stejné chyby… Skills koučové? Nám stačila ulice
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Gólem z penalty nařízené za faul na Matěje Vydru v nastaveném čase vybojovali fotbalisté Burnley vítězství 1:0 nad Barnsley a postoupili do čtvrtého kola Anglického poháru. Českého útočníka nedovoleně zastavil Liam Lindsay a Chris Wood z pokutového kopu zařídil šestnáctému týmu Premier League těsnou výhru nad třetiligovým soupeřem.



Rozhodčí Simon Hooper odpískal pro Burnley penaltu po faulu na Vydru už v prvním poločase, ale ve chvíli, kdy se ji český reprezentant chystal zahrát, náhle ukázal, že situaci přezkoumává videorozhodčí. Ten následně pokutový kop odvolal.

Kuriózní situaci po zápase kritizoval trenér Burnley Sean Dyche, i když je podle svých slov příznivcem projektu videorozhodčího. "Sudí nechal hráče chystat se k penaltě. Podle mého má sebrat míč a odejít z vápna, když je to na dlouho. Matěj už se rozbíhal, kdy rozhodčí zapískal a řekl 'ne'," uvedl Dyche. Na stadionu Burnley byl videorozhodčí nasazen poprvé a na jeho verdikt se čekalo zhruba 20 minut. "Ta prodleva mě štve, ne ten výrok. To načasování bylo divné," prohlásil kouč vítězů.

Čech vychytal postup Arsenalu

Brankář Petr Čech, který na podzim v Arsenalu vypadl z ligové sestavy a nastupuje v pohárech, vychytal čisté konto při vítězství 3:0 nad Blackpoolem. Dvěma góly v prvním poločase se blýskl devatenáctiletý Joe Willock, po přestávce zpečetil výhru další mladík Alex Iwobi.

"Kanonýry" nerozhodil ani jeden z fanoušků Blackpoolu, který na protest proti majiteli třetiligového celku Owenu Oystonovi, jenž je příznivcům trnem v oku, vylezl na autobus Arsenalu. Ten dovezl tým po malém zdržení k zápasu včas.

United vyhráli popáté v řadě, Fábregas se loučil s Chelsea

I pátý zápas na lavičce Manchesteru United proměnil Ole Gunnar Solskjaer ve vítězství. Po čtyřech ligových výhrách norský trenér slavil pohárový úspěch proti Readingu, který jeho svěřenci porazili 2:0. Už v prvním poločase rozhodli zápas Juan Mata z penalty a Romelu Lukaku v nastaveném čase.

Solskjaer pátou výhrou v úvodních pěti zápasech vyrovnal trenérský klubový rekord legendárního Matta Busbyho ze sezony 1946/47. Překonat ho někdejší kanonýr United může o příštím víkendu v ligovém souboji s třetím týmem tabulky Tottenhamem.

Stadion Chelsea zažil emotivní loučení se španělským záložníkem Cescem Fábregasem, který je na odchodu do Monaka. V utkání proti druholigovému Nottinghamu neproměnil ve 30. minutě penaltu, jeho krajan Alváro Morata ale po přestávce zařídil obhájcům trofeje dvěma góly výhru 2:0 a postup.


Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud