22. ledna 2019 • 04:50

Expert se pustil do Salaha: Často simuluje! Liverpool to může stát titul

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Střelec. Klíčový hráč. Útočník Mohamed Salah táhne svými góly Liverpool za vysněným ligovým titulem, na který mužstvo z města Beatles čeká od roku 1990. Šestadvacetiletý Egypťan se v aktuální sezoně prosadil už šestnáctkrát, lepšího kanonýra Premier League nemá. Najdou se ovšem i experti, kteří mu vyčítají časté simulování. „Pokaždé když spadne, tak riskuje, že to Liverpool bude stát titul,“ pustil se do Salaha bývalý anglický hráč Chris Sutton.



Salah má aktuálně skvělou formu. V posledních osmi ligových zápasech vstřelil devět gólů, nebezpečí představuje pro každou obranu v Anglii. A Liverpool z jeho tref těží, vždyť kromě porážky na hřišti Manchesteru City ztratil v Premier League body naposledy na začátku listopadu.

O uplynulém víkendu mužstvo kouče Jürgena Kloppa přemohlo v divokém zápase Crystal Palace, Salah se na vítězství 4:3 podílel dvěma góly. Počet svých zásahů v anglické lize tím dorovnal na 50, k úctyhodné metě mu přitom stačilo jen dvaasedmdesát startů.

„Výjimečný úspěch pro špičkového hráče. Je to neskutečné číslo,“ ocenil svého střelce trenér Klopp. A připomněl, že rychleji stejný počet gólů dali jen Alan Shearer, Ruud van Nisterlooy a Andy Cole. „Mohamed by to možná zvládl i dřív, kdybych ho v minulosti nestavěl na pravé křídlo. Takže je to vlastně moje chyba,“ vtipkoval ještě německý kouč.

Dobře ví, že v Egypťanovi má pro jarní boje o trofej pro ligové šampiony zásadní trumf. Ten ovšem zároveň čelí kritice, že v některých soubojích často končí ochotně na zemi. Bývalý útočník Celticu Glasgow, Chelsea či Blackburnu Chris Sutton si téhle situace všiml i ve zmíněném souboji s Crystal Palace.

Mohamed Salah je klíčovým hráčem Liverpoolu, kritikům ale vadí jeho časté simulování
Mohamed Salah je klíčovým hráčem Liverpoolu, kritikům ale vadí jeho časté simulování

„Bylo to už podruhé za měsíc, kdy Salah spadl příliš snadno. Proti Newcastlu získal teatrálním pádem penaltu, dotek Paula Dummeta přitom byl jen velmi mírný,“ napsal Sutton ve svém pravidelném komentáři pro britský server Daily Mail.

Podle něj by se Salah podobného chování měl vyvarovat. „Pokud bude dál takhle padat, riskuje, že od fotbalové asociace dostane dvouzápasový trest. Jenom dvě zaváhání Liverpoolu přitom Manchesteru City stačí, aby se vrátil zpět do čela. Dokázal by Liverpool bez Salahovy palebné síly vyhrát duel s Crystal Palace? Tohle utkání potvrdilo, že Klopp svého klíčového muže potřebuje pro každý zápas,“ upozornil Sutton na fakt, že celek z Anfieldu má na prvním místě tabulky k dobru jen čtyři body.

Salah je pro pětačtyřicetiletého experta jedním z nejzajímavějších hráčů Premier League, svými pády si ale v jeho očích škodí. „Každé simulování může Liverpool stát titul,“ podotkl Sutton. Anglická asociace by podle něj podobné případy měla trestat mnohem přísněji. „Dokud se fotbal s tímhle nezačne vyrovnávat, uvidíme víc hráčů jako je Salah,“ doplnil ještě.

Jestli si egyptský útočník vzal jeho kritická slova k srdci, se možná ukáže už příští středu, kdy Liverpool v dalším ligovém zápase hostí Leicester.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud