19. února 2019 • 11:40

S**t na Sarri-ball, řvali fans Chelsea. O práci se nebojím, vzkázal kouč

Autor: roc
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté londýnské Chelsea nezvládli osmifinále FA Cupu proti Manchesteru United (0:2) a po domácí prohře se museli předem rozloučit se slavnou trofejí. Fanoušci požadují odvolání hlavního kouče Maurizia Sarriho, na nějž už v průběhu duelu pokřikovali a dávali hlasitě najevo nespokojenost s jeho taktikou. Trenér se však o své angažmá nestrachuje. „Bojím se pouze o výsledky,“ řekl.



Další rána pro příznivce Chelsea. Pouhých osm dní poté, co Londýňané dostali v Premier League šest branek od Manchesteru City a připsali si nejhorší výsledek za posledních 27 let, museli skousnout další porážku. A opět se pod ni podepsal tým ze severozápadu Anglie. Londýňané tentokrát padli s United a vypadli z FA Cupu.

Zápas se prakticky rozhodl už v první půli, v níž padly obě branky. Hosté, kteří se dokázali oklepat z porážky s francouzským PSG, se prosadili díky centrům. Nejprve po přesné přihrávce Paula Pogby skóroval středopolař Ander Herrera, poté se sám prosadil skvěle hrající Pogba, jenž využil pasu Marcuse Rashforda.

Ačkoli i domácí si vytvořili několik slibných příležitostí a předvedli mnohem lepší výkon než při zmíněném fiasku se City, skórovat nedokázali. A fanoušci to dávají za vinu jedinému muži – Mauriziu Sarrimu. Italský trenér v pondělí využil možnosti všech tří střídání, provedené změny však byly vzhledem k průběžnému výsledku naprosto nelogické.

Maurizio Sarri nemohl být s výsledkem utkání proti United spokojený
Maurizio Sarri nemohl být s výsledkem utkání proti United spokojený

Hlavní kouč totiž neposlal na trávník žádného útočníka, v závěrečné fázi duelu naopak vsadil na středního záložníka Rosse Barkleyho. Změnu středopolařů udělal v této sezoně už podvacáté. Osm minut před závěrečným hvizdem navíc přivedl do hry obránce Davide Zappacostu.

A to stoupence „Blues“ pořádně rozčílilo. Někteří z nich začali hlasitě dávat najevo svoji nespokojenost. „S*át na Sarri-ball. Nevíš, co děláš,“ znělo tribunami Stamford Bridge na adresu italského kouče.

Ten se k hlasitým projevům vyjádřil na pozápasové tiskové konferenci. „Bojím se o výsledek, ne o fanoušky. Chápu tuto situaci i naše příznivce, protože výsledek opravdu nebyl dobrý. Vypadli jsme z FA Cupu, takže jim rozumím. Ale momentálně se strachuji jen o naše výsledky,“ konstatoval.

60letý stratég zároveň opět vyloučil, že by uvažoval o případném odvolání. „O moji práci se nebojím. O angažmá jsem se bál, když jsem byl v druhé italské lize. Nyní ne,“ pokračoval a popřel spekulace ohledně údajných rozporů v kabině. „Hráči kompletně neplnili herní plán, ale tuším, že jsou pořád ještě se mnou. Nejsem si jistý, ale myslím si to.“

Přestože má zato, že jej hráči respektují, vzájemné vztahy podle něj nejsou tím nejdůležitějším faktorem. „Vztahy nejsou až tak důležité. Hlavní je hrát a mít dobré výsledky. Ale můj vztah s hráči je v tuto chvíli dobrý,“ uzavřel.

Jaký je Sarriho plán pro následující dny? Chce svým stoupencům vrátit ztracené odhodlání a dodat jim sílu do dalších bojů. Nemá na to však příliš času, už ve čtvrtek čeká Chelsea odvetný souboj 1. kolo play off Evrospké ligy proti švédskému Malmö. V úvodním souboji Londýňané zvítězili 2:1.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud