5. března 2019 • 17:14

Chelsea se odvolala proti zákazu přestupů, v kádru má 70 hráčů

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chelsea se odvolala proti ročnímu zákazu přestupů, který londýnský klub dostal od Mezinárodní fotbalové federace FIFA za porušení pravidel o uzavírání smluv s mladými hráči. Verdikt vedle zablokovaných transferů do konce příštího ledna zahrnoval i pokutu 600 tisíc švýcarských franků (asi 13,5 milionu korun).



Londýnský klub byl potrestán za to, že podepsal smlouvy s 29 zahraničními fotbalisty, kterým ještě nebylo 18 let. Podle dokumentů získaných platformou Football Leaks prověřovala FIFA během tříletého vyšetřování desítky přestupů Chelsea, mezi nimi například angažování útočníka Burkiny Faso Bertranda Traorého v roce 2013.

Podle únorového verdiktu nemůže Chelsea posilovat před příští sezonou ani za rok v zimě. Nové hráče by mohla přivést až před ročníkem 2020/21, na odchody se trest nevztahuje. FIFA zatím nepotvrdila, zda během přezkoumávání odvolání přestupový zákaz dočasně zmrazí.

Zablokované transfery postihly za podobné prohřešky v minulých letech například Barcelonu, Real a Atlético Madrid. Arbitrážní soud Realu po odvolání trest snížil na jedno přestupové období, Barceloně nevyhověl, ale posunul ho o rok. Katalánci si tak v létě 2014 stihli pořídit několik posil jako například útočníka Luise Suáreze, záložníka Ivana Rakitiče nebo brankáře Marca-Andrého ter Stegena.

Chelsea má momentálně pod smlouvou přes 70 fotbalistů, z toho většinu na hostování po celé Evropě včetně českého stopera Tomáše Kalase, který nyní hraje za druholigový Bristol. Anglický klub ještě před zveřejněním trestu na začátku lednu získal záložníka Christiana Pulisice a nechal ho do konce sezony hostovat v Dortmundu. Amerického hráče by se zákaz přestupů ještě týkat neměl.

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud