13. března 2020 • 12:30

Premier League přerušena, trenér Arsenalu Arteta má koronavirus

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér fotbalistů Arsenalu Mikel Arteta se nakazil koronavirem. Víkendový zápas jeho týmu proti Brightonu byl odložen, kluby anglické ligy svolaly na dnešek mimořádné jednání o dalším programu soutěže, na kterém rozhodly o přerušení do 3. dubna. První případ nákazy oznámila také Chelsea, na COVID-19 byl pozitivně testován mladý anglický reprezentant Callum Hudson-Odoi.



Před zveřejněním prvních případů kluby Premier League ještě ve čtvrtek plánovaly, že budou na rozdíl od většiny evropských lig pokračovat v programu s diváky na tribunách.

„Je to velké zklamání. Podrobil jsem se testu okamžitě, jakmile jsem se začal cítit špatně. Vrátím se do práce hned, jak to bude možné,“ uvedl Arteta, po jehož potvrzené nákaze skončil v karanténě celý první tým Arsenalu včetně trenérského štábu a členů mládežnické akademie. „Je zřejmé, že nebudeme moci odehrát několik zápasů v plánovaných termínech,“ uvedlo vedení klubu.

Už ve středu bylo z preventivních důvodů zrušeno ligové utkání Arsenalu proti Manchesteru City, protože „Kanonýři“ přišli v závěru února v Evropské lize do kontaktu s majitelem Olympiakosu Pireus Evangelosem Marinakisem. Ten v úterý oznámil, že má koronavirus.

Arsenal FC Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud