24. září 2020 • 11:12

Konkurence pro Kepu. Ukázal na něj Čech, jde do Chelsea v jeho stopách

Autor: ČTK, pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šestnáct let po příchodu Petra Čecha získá fotbalová Chelsea dalšího brankáře z Rennes. Novou posilou londýnského klubu bude senegalský reprezentant Édouard Mendy. Chelsea za něj podle britských médií zaplatí 22 milionů liber (648 milionů korun).



Mendy už má za sebou lékařskou prohlídku, kterou kvůli cestovním omezením způsobeným koronavirem absolvoval v Berlíně. „Mendyho příchod zvýší konkurenci, což bude přínosné. Kepa i Mendy se budou snažit, aby chytali,“ uvedl trenér Chelsea Frank Lampard.

Španělský gólman Kepa Arrizabalaga, který přišel do Chelsea předloni za rekordních 80 milionů eur, v úvodu nové sezony opakovaně chyboval. Naposledy se podepsal v neděli pod prohru 0:2 s obhájcem ligového titulu Liverpoolem.

Mendy má za sebou jednu sezonu v Rennes. Předtím chytal ve Francii za Remeš, které pomohl k postupu do nejvyšší soutěže. Jeho angažování podle médií doporučil vedení Chelsea i Čech , který pracuje v klubu jako poradce sportovního a technického úseku.

Rennes na Mendyho přestupu výrazně vydělá. Loni za něj zaplatilo podle neoficiálních údajů čtyři miliony eur (108 milionů korun).

Chelsea FC Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud