26. října 2020 • 17:20

Kdo Součka chválí v Anglii? Parťák i slavní kouči, hitem nohy a výskok

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
6
  • Kdo všechno už v Anglii ocenil Tomáše Součka?Kdo všechno už v Anglii ocenil Tomáše Součka?FOTO: koláž iSport.cz

    Už devatenáct zápasů odehrál Tomáš Souček v Premier League. Ihned po přesunu ze Slavie se zabydlel v základní sestavě West Hamu a opakovaně ukazuje, že veškeré pochybnosti, jestli na nejlepší ligu světa bude stačit, byly zbytečné. Dobré výkony pětadvacetiletého českého reprezentanta neunikly ani velkým fotbalovým jménům. Naposledy ho po remíze s Manchesterem City (1:1) vychválil parťák ze zálohy Declan Rice. Koho všeho už Souček v Anglii zaujal?

  • Declan Rice, spoluhráč

    Jednadvacetiletý Rice platí za velký talent, za áčko „kladivářů“ začal pravidelně nastupovat už v osmnácti. Ke spolupráci se Součkem ve středu zálohy se vyjádřil po sobotním zápase s Manchesterem City. „Je úžasné s ním hrát. Je to hráč, kterého jsme rozhodně potřebovali, má nohy na to dostat se do vápna a samozřejmě stejně dobře stíhá zpátky. Vnesl do týmu něco, co je skvělé. A jak umí vyskočit ve vápně? Někoho takového jsme tu léta neměli.“

    Tomáš Souček a Declan Rice si ve středu zálohy vyhovíFoto Reuters

  • David Moyes, kouč West Hamu

    Souček hrál v novém klubu důležitou roli už během minulé sezony, kdy ve West Hamu ještě hostoval. K záchraně a konečnému 16. místu v lize přispěl i třemi góly. A trenér Moyes ho v červenci chválil. „Nejsem si jistý, že bychom bez Toma zůstali klubem Premier League. Opravdu rozkvetl. Připojit se ke klubu v Premier League a zapadnout tak rychle, není snadné. Tomáš nám určitě pomohl,“ prohlásil Moyes. Pozitivní slova od něj Souček slyšel už několikrát.

    Kouč West Hamu David Moyes udílí pokyny Tomáši Součkovi a Michailu AntonioviFoto Profimedia.cz

  • José Mourinho, kouč Tottenhamu

    Zkušený portugalský trenér si Součka všiml v utkání, v němž jeho tým trestuhodně neudržel třígólový náskok a musel se spokojit s remízou 3:3. V pozápasovém hodnocení pak z kádru soupeře jmenovitě zmínil jen bývalého slávistu. „David Moyes našel v Součkovi svého nového Fellainiho. Hráči West Hamu tvrdě dřeli, aby si zasloužili takové štěstí, to na nich oceňuji,“ podotkl Mourinho poté, co Tottenham třikrát inkasoval v závěrečné desetiminutovce.

    Tomáš Souček většinu zápasu úspěšně hlídal ofenzivní hvězdy TottenhamuFoto Reuters

  • Rodney Marsh, expert, bývalý anglický reprezentant

    Devítinásobný anglický reprezentant a bývalý útočník Fulhamu, Queens Park Rangers či Manchesteru City ocenil českého záložníka na začátku října, kdy West Ham nečekaně vyhrál na hřišti Leicesteru (3:0). „Spolupráce Součka a Rice ve středu hřiště byla naprosto úžasná,“ napsal pak na Twitteru. 

    Tomáš Souček v utkání proti NewcastluFoto Reuters

  • fanoušci West Hamu

    Součka si velmi brzy oblíbili také fanoušci „kladivářů“, které zaujal od prvních zápasů. Tady je výběr nejzajímavějších výroků na sociálních sítích:

    „Došel jsem k závěru, že Souček je nejlepší střední záložník na světě.“
    „Máme teď v záloze nohy, které dělají špinavou práci a rozbíjejí útoky soupeře.“
    „Naše záloha potřebovala hráče, jako je Souček, už dlouhé roky jako sůl.“
    „Souček je za 16 milionů liber neuvěřitelný podpis.“

    Tomáš Souček dal první gól v nové sezoněFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
6

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud