21. ledna 2021 • 15:45

Matadoři uchvátili Anglii až po třicítce: teď Cavani, dřív brankáři i Gullit

Autor: Zbyněk Veselý
Vstoupit do diskuse
0
  • Matadoři v Anglii: toreador Cavani, důchodce Larsson a uzdravující se levMatadoři v Anglii: toreador Cavani, důchodce Larsson a uzdravující se levFOTO: Koláž iSport.cz

    Když se slunce vaší fotbalové kariéry sklání k obzoru, vyslyšíte vábení pětihvězdičkové fotbalové exotiky. Čína, Amerika, Katar, Japonsko... Přepych a pohodlí. Někdo ale před důchodem proskočil ohnivou obručí Premier League. Třeba nejčerstvěji uruguayský toreador Edinson Cavani v Manchesteru United. Připomeňte si další hvězdy, které naskočily do nejzvučnější ligové soutěže až po třicítce a zanechaly za sebou výraznou stopu!

  • Edison CAVANI

    Uruguayský útočník Cavani v dresu Manchesteru UnitedFoto Reuters

    V Paris St. Germain se stal nejlepším střelcem v historii klubu, dal 200 gólů a pomohl mu k šesti titulům. 33letý uruguayský útočník se přesunul na další prestižní adresu. Zatím v týmu funguje jako produktivní náhradník.

  • Zlatan IBRAHIMOVIC

    Ujfaluši vzpomíná na Zlatana: Na hřišti byl arogantní. Proč mu dělal potíže?
    Video se připravuje ...

    Manchester United rozvibroval hláškami v 35 letech. Sezona nebyla zdaleka u konce a pyšnil se 28 trefami. V dubnu si vážně poranil koleno. „Lvi se uzdravují jinak než lidé,“ řekl po zázračně rychlé rekonvalescenci.

  • Edwin VAN DER SAR

    Klubová legenda Edwin van der Saar poslal otevřený dopis fanouškům UnitedFoto Twitter

    Chytal za Ajax a Juventus. Jedničkou Fulhamu se stal v 31 letech. Po čtyřech sezonách zpevnil hradby Old Trafford. Veličenstvem byl do čtyřiceti.

  • Gianfranco ZOLA

    Gianfranco Zola během své aktivní hráčské kariéry hrál mezi roky 1996–2003 v ChelseaFoto Profimedia.cz

    S míčem u nohy čaroval v Neapoli a Parmě. Kádr Chelsea osvěžil ve třiceti (1996). Sedm sezon přijímal hold jako imponující špílmachr. Dvakrát dobyl FA Cup.

  • Jens LEHMANN

    Tomáš Rosický junior je oslavován brankářskou legendou Jensem LehmannemFoto Michal Beránek (Sport)

    Arsenal se stal jeho domovem ve 34 letech (2003). Předtím zaměstnával rukavice v Schalke a Dortmundu. Gunners vychytal titul bez jediné porážky v sezoně.

  • Ruud GULLIT

    Hvězdný nizozemský fotbalista Ruud Gullit se proslavil nejen na hřišti, ale i výroky o "sexy fotbalu".Foto Facebook

    Nepřehlédnutelně se vyjímal ve Feyenoordu, PSV, AC Milán a Sampdorii. Chelsea byla jeho poslední štací. Na Stamford Bridge se hlásil jako 33letý (1995) a zůstal dva roky.

  • Jürgen KLINSMANN

    Legendární německý útočník Jürgen KlinsmannFoto Profimedia.cz

    Ve třiceti nakopl střelecký motor v Tottenhamu (1994). Předtím lekal gólmany ve Stuttgartu, Interu Milán a Monaku. Za Spurs dal 29 gólů. Po sezoně ho zvábil Bayern.

  • Claude MAKÉLÉLÉ


    Claude Makélélé, jeden z nejlepších defenzivních záložníků všech dobFoto Profimedia.cz

    Defenzivní rotvajler. Soupeřům kazil náladu v Nantes, Marseille, Celtě Vigo a Realu Madrid. Ve třiceti obrnil Mourinhovu Chelsea. Dvakrát slavil titul.

  • Henrik LARSSON


    Henrik Larsson slaví gól v dresu Manchesteru UnitedFoto Profimedia.cz

    Velký střelec. V podstatě už byl v důchodu (36 let), když ho Alex Ferguson poprosil o službu. Na tři měsíce vypomohl Red Devils (2007). Udělal dojem na Rooneyho i CR7.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud