8. února 2021 • 10:30

Hvězda Slavie ve West Hamu dala důležitý gól a hájí Součka: Vyřeší se to

Autor: apr, vmn
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hrozil jim sešup na poslední místo, ona ale zasáhla a odvrátila jej. Česká fotbalistka Kateřina Svitková vystřelila West Hamu svou první trefou v Super League remízu 1:1 s Bristolem City. Na chvostu tabulky tak zůstává právě nedělní soupeř „kladivářek“. Reprezentantka viděla také zápas svých kolegů, se kterými ještě nedávno oblékala sešívaný dres. 



Jaké to je vstřelit gól za West Ham už poznala. Svou premiérovou trefu si Kateřina Svitková připsala 21. ledna v pohárovém utkání proti Durhamu, kdy přispěla k výhře 3:0. Na první ligovou trefu ale stále čekala.

Česká reprezentantka se dočkala v neděli a její branka byla o to důležitější. V souboji celků z chvostu tabulky West Ham prohrával s Bristolem City po vlastním gólu z úvodu utkání a hrozil mu pád na poslední místo. Krátce po přestávce se ale ukázala Svitková. Svou dravostí získala míč v pokutovém území a střelou k tyči zařídila vyrovnání na 1:1. Tímto výsledkem duel i skončil.

„Díky důrazu ve vápně jsem se dostala ke střele, ale jsem velmi zklamaná, že jsme tento zápas nevyhrály. Ostatní týmy bodovaly proti velikánům, takže budeme muset bodovat ve středu. Věřím ale, že se na to dobře připravíme a zvládneme to,“ prohlásila jediná střelkyně kladivářek pro stránky českého ženského fotbalu.

První trefa Svitkové udržela West Ham v Super League na 11. místě, dva body právě před posledním Bristolem. I Anglii ale trápí těžké terény. „Už od rána hustě sněžilo a terén nebyl vůbec přívětivý pro fotbal. Zároveň hřiště bylo hodně měkké, samé bahno, takže se fotbal moc na tom hrát nedal a to vyhovovalo soupeři,“ popsala nedělní duel.

Kateřina Svitková dala první gól za West Ham
Kateřina Svitková dala první gól za West Ham

Den před svým zápasem viděla Kateřina Svitková i své mužské kolegy. West Ham remizoval v Premier League na stadionu Fulhamu 1:1 a Češi byli opět vidět. Vladimír Coufal ve velké šanci trefil brankovou konstrukci a Anglie zároveň řeší červenou kartu pro Tomáše Součka:

„Zápas mužů jsem samozřejmě sledovala, škoda hlavičky Cufa, ale myslím, že bod byl zasloužený. Červená karta byla pro Součka velice přísná, zvlášť když protihráč okamžitě říkal rozhodčímu, že to byl fér souboj. Snad se to nějak vyřeší a nebude muset další zápas stát,“ odpověděla na dotaz iSportu Svitková. West Ham žádá, aby český záložník vyvázl bez trestu.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud