22. listopadu 2021 • 11:45

Trenér pro United: číslo jedna může spustit šachy, Zidane nemá angličtinu

Autor: krm, dk
Vstoupit do diskuse
0
  • Video se připravuje ...

    Čtyři góly od Watfordu? To už je fakt moc. Ole Gunnar Solskjaer o víkendu skončil v roli trenéra Manchesteru United. A jeho uvolněná pozice teď budí ve fotbalovém světě rozruch. Kdo na prestižní místo usedne? Na fanoušky dlouho vzývaného Antonia Conteho už je pozdě, ten si před třemi týdny plácl s Tottenhamem. Zahraniční média i tak spekulují o velkých jménech, u každého z nich však zároveň vždycky najdeme nějaké „ale“… Projděte si, kdo by mohl být novým koučem Cristiana Ronalda a spol.

  • Zinedine Zidane

    49 let

    získané trofeje: 3x Liga mistrů, 2x La Liga, 2x Copa del Rey, 2x MS klubů, 2x superpohár UEFA, 2x nejlepší trenér roku
    bývalé kluby: Real Madrid

    Někdejší skvělý záložník za sebou má úspěchy s Realem, jiný klub ještě netrénoval. Před sezonou se s Madridem už podruhé rozloučil a teď si dává pauzu. O možném angažmá na Old Trafford se spekuluje dlouho, vše ale má háček. „Zizou“ se teprve zdokonaluje v angličtině a chtěl začít trénovat až v létě. „Zdroje říkají, že Zidane nemá v tuto chvíli zájem přesunout se do United. V minulosti byl spojován s francouzským národním týmem a PSG a chce zvážit do budoucna tyto možnosti,“ shrnula vše na svém webu BBC.

    Zinedine Zidane si po konci v Realu dává pauzuFoto Profimedia.cz

  • Mauricio Pochettino

    49 let

    získané trofeje:1x francouzský pohár, 1x francouzský superpohár
    bývalé kluby: PSG, Tottenham, Southampton, Espanyol

    Atraktivní jméno, které aktuálně řídí našlapanou kabinu PSG s Messim, Neymarem, Mbappém a dalšími hvězdami. Smlouvu v Paříží Pochettino má do léta. A právě on je pro United podle britských médií volbou číslo jedna. Server Sky Sports v pondělí napsal, že sám argentiský trenér by zájem měl. Daily Mail ještě přidal, že v Anglii po působení v Tottenhamu pořád žije jeho rodina. „Myslím, že Mauricio se může podívat na hráče, na klub a uvědomit si, že by pravděpodobně mohl s United hodně dokázat,“ poznamenal Gary Neville. Tak co se bude v dalších dnech dít? A jak moc velké sci-fi je případná rošáda - Pochettino do Manchesteru, Zidane do Paříže?

    Mauricio Pochettino aktuálně vede PSGFoto Reuters

  • Brendan Rodgers

    48 let

    získané trofeje: 2x skotská liga, 2x skotský pohár, 1x FA Cup, 1x anglický superpohár
    bývalé kluby: Leicester, Celtic, Liverpool, Swansea, Reading, Watford

    Podle zahraničních médií měli United „oťuknout“ i současného trenéra Leicesteru, kde působí od února 2019. A platný kontrakt má až do léta 2025, i proto se tahle varianta nezdá být přilíš reálná. V minulosti Rodgers navíc vedl Liverpool, což pro skalní příznivce United může být nepřekonatelný škraloup.

    Trenér Leicesteru Brendan RodgersFoto Reuters

  • Erik ten Hag

    51 let

    získané trofeje: 2x nizozemská liga, 2x nizozemský pohár, 1x nizozemský superpohár
    bývalé kluby: Ajax, Utrecht

    Uznávaný trenér Ajaxu je podobný případ jako Rodgers. V Amsterdamu pracuje od konce roku 2017, mužstvo už dokázal dovést až do semifinále Ligy mistrů. Výsledky z letošního podzimu v prestižní soutěži (třeba dvě výhry nad Dortmundem - 4:0 a 3:1) naznačují, že by se klidně brzy mohlo povést něco podobného. Ten Hag je v Nizozemsku aktuálně spokojený, smlouvu má ještě na rok a půl. A Ajax o úspěšného kouče v rozjeté sezoně určitě nebude chtít přijít.

    Úspěšný trenér Ajaxu Erik ten HagFoto Reuters

  • Michael Carrick

    40 let

    získané trofeje: -
    bývalé kluby: Manchester United (asistent)

    Dost možná nejrealističtější varianta na dojetí probíhajícího ročníku s tím, že v létě se uvidí co dál. Michael Carrick by mohl napodobit Solskjaera, vždyť ten byl původně taky jen dočasným řešením a nakonec United vedl skoro tři roky. Jako hráč má Carrick s „rudými ďábly“ pět titulů, ovládl i Ligu mistrů. Teď ho čeká drsný start - Villarreal venku, Chelsea venku, Arsenal doma. Výsledky (a výkony) z těchto tří zápasů o jeho budoucnosti mohou rozhodnout.

    Michael Carrick po boku Ole Gunnara SolskjaeraFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud