15. července 2022 • 16:55

Rok po kolapsu velký krok. Správné místo pro ambice, říká Eriksen o United

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Manchester United angažoval dánského záložníka Christiana Eriksena, který se letos v zimě vrátil k fotbalu po srdečním kolapsu na loňském mistrovství Evropy. Třicetiletý hráč podepsal na Old Trafford tříletou smlouvu. Šestý tým uplynulé sezony anglické ligy to uvedl na klubovém webu.



Eriksen se vrátil k profesionálnímu fotbalu v únoru v dresu Brentfordu. V závěru ročníku stihl odehrát 11 utkání a gólem a čtyřmi asistencemi pomohl nováčkovi Premier League k 13. místu. Po konci sezony mu vypršel krátkodobý kontrakt a do Manchesteru zamířil zadarmo jako volný hráč.

„Manchester United je výjimečný klub a už se nemůžu dočkat, až se připojím k týmu,“ uvedl Eriksen, který hraje znovu fotbal i díky voperovanému kardioverter-defibrilátoru. Do týmu si ho vybral nový kouč „Rudých ďáblů“ Erik ten Hag.

„Sledoval jsem už jeho práci v Ajaxu, je to fantastický trenér. Když jsem teď blíž poznal, jakým stylem hry se chce prezentovat, tak se těším o to víc. Stále mám velké ambice a tohle je to správné místo, kde je můžu naplnit,“ řekl bývalý hráč Ajaxu, Tottenhamu nebo Interu Milán.

Eriksen zažil nejen úspěšný návrat do Premier League, ale v březnu zazářil i při obnovené premiéře v dánské reprezentaci. V přípravných utkáních se hned uvedl dvěma góly.

„Christian patří za celou dobu své kariéry k nejlepším ofenzivním záložníkům v Evropě. Není divu, že měl v létě tolik nabídek, a my jsme velmi rádi, že si vybral nás. Je to navíc lídr a přinese do kabiny velké zkušenosti,“ řekl sportovní ředitel United John Murtough.

Dánský záložník Christian Eriksen se dokázal vyhrabat ze zdravotních problémů a znovu patří k nejlepším záložníkům v Evropě
Dánský záložník Christian Eriksen se dokázal vyhrabat ze zdravotních problémů a znovu patří k nejlepším záložníkům v Evropě

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud