10. května 2009 • 16:22

Ronaldo dal gól, pak se při střídání urazil

Autor: pj, spo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Anglická Premier League spěje do finále. A Manchester United stále vede tabulku o tři body. Pomohla tomu nedělní výhra v městském derby nad Manchesterem City. „Rudí ďáblové“ porazili svého soka po brankách Ronalda a Teveze 2:0.



Ronaldo se naštval, protože ho vystřídali

Ronaldo jde ze spekulací hlava kolem...Foto Sport/AP

Zajímavý moment se udál v 59. minutě. Manažer Manchesteru United Sir Alex Ferguson se rozhodl stáhnout svou nablýskanou hvězdu Cristiana Ronalda, aby ušetřil jeho síly do závěrečných bojů.

A co se nestalo.

Ronaldo se na svého kouče naštval. Tak brzké střídání nechápal. A dal to všem jasně najevo.

Nejprve dlouho stál u pomezní čáry a doufal, že nastala u čtvrtého rozhodčího chyba. Při příchodu na lavičku náhradníků mu jeden z asistentů podával ručník, ale Portugalec ho vší silou odhodil od sebe. A když si sedl, neustále kroutil hlavou.

Po zápase výhru se spoluhráči ani neoslavil a rychlým krokem rovnou zamířil do kabiny.

Interní trest ho asi nepostihne. Ferguson jeho nevhodné chování nepostřehl. A hlavně – je to přece Ronaldo…
V některých momentech zápasu to před brankou United smrdělo gólem. Ale ani v jednom případě „Citizens“ nedokázali svou snahu přetavit v branku.

Naprázdno vyšel i Brazilec Robinho, který v úvodu druhé půle minul v dobré pozici tři tyče van der Sarovy svatyně, a osobní souboj s Cristianem Ronaldem tak prohrál.

Sledovali jsme on-line »

Portugalská hvězda nestrádala. Už po osmnácti minutách hry otevřela skóre a načala spanilou jízdu Manchesteru United.

Nutno dodat, že v tomto případě pomohla Ronaldovi notná dávka štěstí. Jeho ránu ze standardní situace tečoval obránce ve zdi a dráha letu míče změnila směr.

Jeho výkon trochu pokazilo chování v 59. minutě, kdy absolutně nesouhlasil se svým střídáním a udělal na lavičce United trochu dusno.

Naštěstí se o navýšení skóre postaral Argentinec Carlos Tevez. Muž, který před zápasem připustil, že v létě změní klub, patřil paradoxně k nejlepším hráčům na trávníku.

Branku vstřelil těsně před přestávkou, kdy se nerozpakoval a táhlou střelou poslal balon do sítě. Tevez mohl udeřit i podruhé, ale sólíčko a následná technická střela skončila na břevně.

Dvougólové vedení vyprodanému Old Traffordu stačilo. Fanoušci slavnějšího z městských rivalů byli v euforii. Měli navrch a věděli, že o vítězství je v tomto zápasu už nic nepřipraví.

Výhra United je o to důležitější, že udržela „red devils“ na čele tabulky. Tu vedou před Liverpoolem o tři body a navíc mají jeden zápas k dobru.

Už ve středu se představí na půdě Wiganu. V sobotu si střihnou zajímavý duel s Arsenalem. A ligovou sezonu zakončí 24. května v Hullu.

Manchester United - Manchester City 2:0
Branky: 18. Ronaldo, 45. Tevez.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud