13. května 2009 • 16:08

‚Ronaldo, nechovej se jako blbec!‘

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kdo si všiml nevhodného chování Cristiana Ronalda v manchesterském derby, zakroutil hlavou stejně jako on, když nepochopil své střídání. Naštvanými gesty pobouřil nejen fanoušky, ale také spoluhráče. Ti mu domluvili, aby ze sebe nedělal blbce.



Co se v zápase přesně stalo? V 59. minutě se manažer Sir Alex Ferguson rozhodl za stavu 2:0 stáhnout Cristiana Ronalda z placu. Svůj záměr po utkání zdůvodnil tím, že chtěl šetřit jeho síly na zbývající těžké zápasy.

Ronaldo ale střídání nepochopil. Na svého kouče se naštval. A dal to všem jasně najevo.

Nejprve dlouho stál u pomezní čáry a doufal, že nastala u čtvrtého rozhodčího chyba. Při odchodu ze hřiště mu jeden z asistentů podával ručník, který ale Ronaldo vší silou odhodil daleko od sebe. Když usedl mezi náhradníky, neustále kroutil hlavou.

Po zápase ani neoslavil se spoluhráči vítězství nad městským rivalem Manchesterem City a rychlým krokem rovnou zamířil do kabiny.

Jeho chování si povšimli i komentáři britské televizní stanice, která přenos vysílala, a Ronalda kriticky okomentovali. Na druhý den se jím zabývaly také všechny celostátní deníky.

Na Ronalda však byli naštvaní především starší a zkušenější fotbalisté United. Podle jejich názoru totiž zbytečně vnesl do kabiny negativní atmosféru. „Několik z nich bylo s jeho chováním nespokojeno a řekli mu to,“ uvádí nejmenovaný zdroj britského listu Sun.

Hráči byli pobouřeni především tím, že Ronaldo nerespektoval rozhodnutí svého nadřízeného, tedy trenéra. Portugalského záložníka proto okamžitě odchytli v kabině a důrazně mu domluvili, že takhle se k Fergusonovi chovat nebude.

Ronaldo se snažil zpočátku hájit, ale po snůšce zloby spoluhráčů přiznal, že udělal chybu. Během patnácti minut opustil stadion s rozpačitým výrazem v obličeji.

Měl Ronaldo nevhodné chování zapotřebí? Spekuluje se o tom, že se už vidí v dresu Realu Madrid. Španělská média včera přinesla informaci, že se kluby dohodly na přestupové částce a definitivnímu přestupu brání už jen formality.

V závěru sezony však Manchester United čeká ještě finále Ligy mistrů s Barcelonou a rozhodnuto není ani na ligové scéně. K zisku titulu scházejí „red devils“ pouhé čtyři body. Ronaldovy služby Ferguson využije i dnes večer na hřišti Wiganu.

Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud