17. října 2010 • 17:16

Liverpoolské trápení trvá, nestačil na Everton

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Éra fotbalistů Liverpoolu pod novými americkými vlastníky začala nejhorším možným způsobem. V derby s Evertonem podlehl Liverpool v lize poprvé po čtyřech letech a po porážce 0:2 klesl na předposlední příčku tabulky. Potvrdil tak, že prožívá nejhorší start do sezony od roku 1953.



Noví majitelé Liverpoolu John W. Henry a Tom Werner ze společnosti NESV získali klub definitivně až v pátek, dnes už nechyběli na stadionu Goodison Park, aby zhlédli prestižní derby. Velkou radost však mít nemohli. V 34. minutě poslal Everton do vedení Cahill, krátce po změně stran zvýšil Arteta a definitivně utnul naděje odvěkého rivala.

Liverpool se na gól nevzmohl, největší šanci zahodil Torres. Everton tak potřetí za sebou udržel čisté konto a neinkasoval již 315 minut.

V druhém dnešním duelu vyhrál Manchester City na hřišti nováčka z Blackpoolu 3:2 a na druhém místě tabulky ztrácí na vedoucí Chelsea dva body. Na výhře se dvěma góly podílel útočník Carlos Tévez, který v posledních 31 ligových zápasech zaznamenal už 28 branek.

Argentinský reprezentant se navíc osamostatnil v čele jihoamerických střelců v Premier League. Na kontě má celkem 56 zásahů a na druhé místo odsunul bývalého záložníka Tottenhamu a Chelsea Gustava Poyeta.

Anglická fotbalová liga - 8. kolo:
Everton - Liverpool 2:0 (34. Cahill, 50. Arteta), Blackpool - Manchester City 2:3 (78. Harewood, 90.+1 Taylor-Fletcher - 67. a 79. Tévez, 90. Silva).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud