25. října 2010 • 10:51

Prohráli 0:3. Ale stejně jsme silní, řekl Mancini

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zvláštní slova pronesl po prohraném utkání kouč Manchesteru City Roberto Mancini. Jeho svěřenci podlehli na domácí půdě Arsenalu 0:3, on však tvrdí, že UKÁZALI SVOU SÍLU. „Díky tomu vím, že máme jeden z nejlepších týmů v Anglii,“ řekl italský trenér.



O vítězi se prakticky rozhodovalo už po pěti minutách, kdy byl vyloučen obránce Manchesteru City Dedryck Boyata. A když ve 20. minutě udeřil Nasri, bylo jasné, že „citizens“ Arsenalu podlehnou.

Mancini o červené kartě Boyaty:

Roberto ManciniFoto ČTK

„Červenou kartu (za nedovolený zákrok na Šamacha) dostat neměl, v tomto s rozhodčím nesouhlasím. Myslel jsem, že jsou pravidla daná: vyloučení nemine jen toho, kdo jakožto poslední hráč zastaví soupeře ve vyložené šanci. Jenže Šamachovi by pravděpodobně míč utekl do zámezí nebo k brankáři.“

„Vyloučení bylo rozhodujícím momentem, ale i po porážce jsem s mými hráči spokojen. Hráli velmi dobře,“ šokoval na tiskovce Roberto Mancini.

Jeho týmu prohrál vysoko 0:3, navíc doma, přesto šlo zklamání stranou. „Jasně, že mě porážka mrzí, ale když hrajete v desíti proti Arsenalu, tak je hodně reálná,“ pokračoval.

Co tedy Manciniho přesně potěšilo? Například to, že Manchester zůstal ve hře až do druhé inkasované branky. Ta padla v 66. minutě.

„Po vyloučení jsme nepřestali hrát, chtěli jsme vstřelit branku. Prostě jsme ukázali, že máme silný tým, jeden z nejlepších v Premier League. Kdybychom hráli v jedenáct lidech, tak vyhrajeme,“ věří.

Manciniho vrátil zpátky do reality záložník Arsenalu Cesc Fabregas, podle kterého City nemělo v utkání sebemenší šanci. „I kdyby jich bylo patnáct a nás jedenáct, tak bychom stejně vyhráli,“ prohlásil.

Podle španělského fotbalisty „gunners“ hráli fantastický fotbal, který by stěží někdo zastavil.

„Vždycky chceme útočit a vytvářet si šance, ale hráli jsme v takovém tempu, že by nás nikdo nemohl porazit. Bylo to vynikající,“ rozplýval se.

Totožná slova vyřkl po zápase také manažer Arséne Wenger.

„Chvíli bylo obtížné hrát proti oslabenému mužstvu. Někdy se stává, že v takovém případě nevyhrajete. Ale v tomto zápase jsme ukázali naší inteligenci a pomalu převzali hru pod naší kontrolu,“ potěšilo francouzského kouče.

Arsene WengerFoto Pavel Mazáč SPORT

„Utkání jsme doslova ovládli a doufám, že tenhle výkon vnese do našeho týmu nové sebevědomí pro další zápasy. Po vší té smůle se možná začíná blýskat na lepší časy.“

Arsenal se po vítězství posunul na druhou příčku tabulky, na vedoucí celek Chelsea momentálně ztrácí pět bodů.

„Je příliš brzy říct, jestli Chelsea je nebo není favoritem. Vypadá silně, ale taky musí ještě sehrát spoustu zápasů s velkými týmy. Počkáme si, jak dopadnou. Zatím musíme zachovat klid,“ komentoval situaci na vrcholu tabulky Fabregas.

Arsenal se střetne s Čechem a spol. 27. prosince. Do té doby se může ještě leccos změnit.

Trenér Manchesteru City Roberto Mancini představuje novou posilu Patricka Vieiru
Trenér Manchesteru City Roberto Mancini představuje novou posilu Patricka Vieiru

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud