14. listopadu 2010 • 19:35

Šok: Sunderland zválcoval Chelsea i s Čechem!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Chelsea utrpěli nejtěžší domácí porážku v anglické lize za posledních osm let, když ve 13. kole utrpěli se Sunderlandem debakl 0:3. Poprvé v letošním ročníku na stadionu Stamford Bridge inkasovali a ztratili body.



Petr Čech na domácím hřišti dostal branku po devíti ligových utkáních a 916 minutách. Přišel tím o možnost překonat klubový rekord z roku 1927 v počtu domácích zápasů bez inkasovaného gólu za sebou, který s týmem ve středu vyrovnal.

Svěřenci trenéra Carla Ancelottiho vedou tabulku o dva body před Arsenalem, který porazil 2:1 Everton. Třetí Manchester United má na čelo tříbodovou ztrátu.


Sunderland vyhrál na Stamford Bridge první venkovní utkání v sezoně, i když s Chelsea v jedenácti předchozích ligových utkáních prohrál a letos v lednu ho londýnský celek deklasoval 7:2. Kdyby dnes domácí zvítězili, stali by se prvním týmem v historii Premier League, který dokázal jednoho soupeře porazit dvanáctkrát za sebou.

Favorit bez zraněných stoperů Johna Terryho a Alexe nezačal dobře a Sunderland ho začal brzy přehrávat. Naděje "Blues" dlouho držel brankář Čech, který v první půli zlikvidoval čtyři gólové šance. Na přízemní ránu obránce Neduma Onuohy těsně před pauzou však byl krátký.

Očekávaný nápor Chelsea nepřišel ani po přestávce, v 52. minutě navíc zdvojnásobil vedení "Černých koček" po povedení akci ghanský útočník Asamoah Gyan. Debakl uzavřel tři minuty před koncem Danny Welbeck po nechtěné nahrávce domácího beka Ashleyho Colea. Chelsea doma naposledy prohrála 0:3 v roce 2002 s Manchesterem United.

Andrej Aršavin (vlevo) se Samirem Nasrim Andrej Aršavin (vlevo) se Samirem NasrimFoto ČTK/AP
Arsenal, za který hrál od 66. minuty také záložník Tomáš Rosický, na liverpoolském Goodison Parku zaznamenal pátou výhru z posledních šesti ligových utkání. Everton nebodoval poprvé po sedmi zápasech.

Hosty poslal do vedení ve 36. minutě francouzský obránce Bacary Sagna, který si tvrdou ranou do horního rohu připsal premiérovou trefu v sezoně. "Kanonýrům" se povedl i vstup do druhého poločasu.

Po třech minutách zvýšil náskok kapitán Cesc Fábregas křížnou střelou k tyči. Minutu před koncem z velkého tlaku domácích snížil Australan Tim Cahill, ale Arsenal těsný náskok uhájil. Několika výbornými zákroky k tomu pomohl i polský brankář Lukasz Fabiaňski.

Anglická fotbalová liga - 13. kolo:
Everton - Arsenal 1:2 (89. Cahill - 36. Sagna, 48. Fábregas), Chelsea - Sunderland 0:3 (45. Onouha, 52. Gyan, 87. Welbeck).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud